Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Bossa nova...live!

Bossa nova...live!
Στον κόσμο της Bossa nova, στη Βραζιλία, στα τέλη του 50 μας ταξιδεύει η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενός χορογράφου που διεισδύει με τη δουλειά του σε παράπλευρους χώρους. Στη σκηνή Κοτοπούλη (Rex) από τις 18 Ιανουαρίου.

Στον κόσμο της Bossa nova στη Βραζιλία στα τέλη του 50 μας ταξιδεύει η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενός χορογράφου που διεισδύει με τη δουλειά του σε παράπλευρους χώρους. Στη σκηνή Κοτοπούλη (Rex) από τις 18 Ιανουαρίου.

Η παράσταση εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου και εμπνέεται από ήχους και χρώματα άλλων εποχών. Bossa nova, νέο κύμα, Βραζιλία στα τέλη του 50. Nεαροί bossanovistas εργάζονται για την ανανέωση, υπό τους ήχους της αμερικάνικης cool jazz.

Η \"λαϊκή\" samba δίνει τη σκυτάλη στη \"έντεχνη\" bossa nova και η λατινοαμερικάνικη μουσική σκηνή απογειώνεται, γνωρίζοντας απαράμιλλη δημοτικότητα. Η ρυθμική επανάληψη ως στοιχείο της bossa nova συνδέεται με την κυκλική πορεία που ακολουθούν οι ζωές, οι σχέσεις, αλλά και οι κοινωνίες των ανθρώπων.

Σε έναν τέτοιο κόσμο μας ξεναγεί στη νέα του παράσταση ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ένας χορογράφος που διεισδύει με τη δουλειά του σε παράπλευρους χώρους. Είκοσι ερμηνευτές (ηθοποιοί και χορευτές) στο ρινγκ της bossa nova με τους ήχους της ζωντανής ορχήστρας.

Η σύλληψη, σκηνοθεσία , χορογραφία και σκηνογραφία είναι του: Κωνσταντίνου Ρήγου, η δραματολογική συνεργασία της Ξένιας Αηδονοπούλου, η μουσική του Δημοσθένη Γρίβα, τα κοστούμια της Νατάσας Δημητρίου και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαριέττα Βέττα , Στεφανία Γουλιώτη, Αλέξανδρος Ισαακίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Κλίνης, Παναγιώτης Κοντονής, Διώνη Κουρτάκη, Ίριδα Κυριακοπούλου, Αχιλλέας Μανώλης, Θέμις Μπαζάκα, Σάββας, Μπαλτζής, Αμάλια Μπένετ, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Νικολαϊδης, Νικολέτα Ξεναρίου, Αγγελική Παπούλια, Νάνσυ Σταματοπούλου , Βαγγέλης Τελώνης, Αντώνης Φραγκάκης

INFO

Σκηνή Κοτοπούλη (Rex) από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου 2008.
Προ-παραστάσεις: 16 & 17 Ιανουαρίου.
Πληροφορίες: τηλ. 210.5288164-5
Email: promodept@n-t.gr

Σχετικές ειδήσεις
Τα χρόνια της αθωότητας από την ομάδα Nova Melancholia στη Στέγη
16.02.2017 15:41
Η ομάδα Nova Melancholia παρουσιάζει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, την παράσταση Τα χρόνια της αθωότητας, βασισμένη στην «Αυτοκράτειρα» του Δούκα Καπάνταη.
Άνεμος, του Κωνσταντίνου Ρήγου: τελευταίες παραστάσεις στο Εθνικό
18.01.2017 12:50
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου Άνεμος ένα μουσικό θέαμα του Κωνσταντίνου Ρήγου, στη σκηνή Rex - Μαρίκα Κοτοπούλη, του Εθνικού Θεάτρου.
«Άνεμος»: Μία ματιά στις πρόβες της νέας παράστασης του Κωνσταντίνου Ρήγου
01.12.2016 13:09
Δείτε μία backstage ματιά από τις πρόβες του μουσικού θεάματος «Άνεμος» σε σύλληψη και δημιουργία του Κωνσταντίνου Ρήγου, που θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Rex-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» στις 9 Δεκεμβρίου.
Άνεμος, το μουσικό θέαμα του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Θέατρο Rex
16.11.2016 16:51
Η δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στο Θέατρο Rex - Σκηνή « Μαρίκα Κοτοπούλη», είναι το μουσικό θέαμα "Άνεμος" σε σύλληψη και δημιουργία Κωνσταντίνου Ρήγου.
Julius, του Κωνσταντίνου Χατζή για λίγες παραστάσεις στο Black Box
22.03.2016 15:31
Μετά από την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής, παρουσιάζουν την παράσταση "Julius" με την Αγλαΐα Παππά και τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο στους δύο ρόλους του έργου, στο BlackBox στη Θεσσαλονίκη.