Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Bossa nova...live!

Bossa nova...live!
Στον κόσμο της Bossa nova, στη Βραζιλία, στα τέλη του 50 μας ταξιδεύει η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενός χορογράφου που διεισδύει με τη δουλειά του σε παράπλευρους χώρους. Στη σκηνή Κοτοπούλη (Rex) από τις 18 Ιανουαρίου.

Στον κόσμο της Bossa nova στη Βραζιλία στα τέλη του 50 μας ταξιδεύει η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενός χορογράφου που διεισδύει με τη δουλειά του σε παράπλευρους χώρους. Στη σκηνή Κοτοπούλη (Rex) από τις 18 Ιανουαρίου.

Η παράσταση εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου και εμπνέεται από ήχους και χρώματα άλλων εποχών. Bossa nova, νέο κύμα, Βραζιλία στα τέλη του 50. Nεαροί bossanovistas εργάζονται για την ανανέωση, υπό τους ήχους της αμερικάνικης cool jazz.

Η \"λαϊκή\" samba δίνει τη σκυτάλη στη \"έντεχνη\" bossa nova και η λατινοαμερικάνικη μουσική σκηνή απογειώνεται, γνωρίζοντας απαράμιλλη δημοτικότητα. Η ρυθμική επανάληψη ως στοιχείο της bossa nova συνδέεται με την κυκλική πορεία που ακολουθούν οι ζωές, οι σχέσεις, αλλά και οι κοινωνίες των ανθρώπων.

Σε έναν τέτοιο κόσμο μας ξεναγεί στη νέα του παράσταση ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ένας χορογράφος που διεισδύει με τη δουλειά του σε παράπλευρους χώρους. Είκοσι ερμηνευτές (ηθοποιοί και χορευτές) στο ρινγκ της bossa nova με τους ήχους της ζωντανής ορχήστρας.

Η σύλληψη, σκηνοθεσία , χορογραφία και σκηνογραφία είναι του: Κωνσταντίνου Ρήγου, η δραματολογική συνεργασία της Ξένιας Αηδονοπούλου, η μουσική του Δημοσθένη Γρίβα, τα κοστούμια της Νατάσας Δημητρίου και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαριέττα Βέττα , Στεφανία Γουλιώτη, Αλέξανδρος Ισαακίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Κλίνης, Παναγιώτης Κοντονής, Διώνη Κουρτάκη, Ίριδα Κυριακοπούλου, Αχιλλέας Μανώλης, Θέμις Μπαζάκα, Σάββας, Μπαλτζής, Αμάλια Μπένετ, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Νικολαϊδης, Νικολέτα Ξεναρίου, Αγγελική Παπούλια, Νάνσυ Σταματοπούλου , Βαγγέλης Τελώνης, Αντώνης Φραγκάκης

INFO

Σκηνή Κοτοπούλη (Rex) από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου 2008.
Προ-παραστάσεις: 16 & 17 Ιανουαρίου.
Πληροφορίες: τηλ. 210.5288164-5
Email: promodept@n-t.gr

Σχετικές ειδήσεις
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Στης Πλάκας τις ανηφοριές» σε περιοδεία
20.07.2016 16:48
Μετά από τη μεγάλη επιτυχία και την sold out παρουσίασή της στο Θέατρο Badminton, η μουσική παράσταση της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας με τίτλο «Στης Πλάκας τις ανηφοριές» ταξιδεύει στην Ελλάδα.
Ο Νεκρός, του Georges Bataille από τους Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project
04.05.2016 16:45

Μία πρωτότυπη περφόρμανς, βασισμένη στο αφήγημα «Ο νεκρός» του Georges Bataille, από τη σύγχρονη ομάδα θεάτρου και περφόμανς Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project.
Julius, του Κωνσταντίνου Χατζή για λίγες παραστάσεις στο Black Box
22.03.2016 15:31
Μετά από την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής, παρουσιάζουν την παράσταση "Julius" με την Αγλαΐα Παππά και τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο στους δύο ρόλους του έργου, στο BlackBox στη Θεσσαλονίκη.
Ο βίος του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Θέατρο Rex - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»
24.11.2015 11:31
Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τη θεατρική περίοδο 2015-2016 από τις 10 Δεκεμβρίου 2015, στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex, με το εμβληματικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο βίος του Γαλιλαίου», με θέμα τη ζωή και το έργο του μεγάλου Ιταλού επιστήμονα.
Ο «Φόβος» του Στέφαν Τσβάιχ, ταξιδεύει σε Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα
23.11.2015 17:02
Η παράσταση «Φόβος» του Στέφαν Τσβάιχ, σε σκηνοθεσία της Έλενας Πέγκα, θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Νοεμβρίου 2015 στην Καλαμάτα και θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για να καταλήξει στην Αθήνα τέλος Ιανουαρίου 2016.