Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών: Μουσική από τον κινηματογράφο

Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών: Μουσική από τον κινηματογράφο

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων ανανεώνει το ραντεβού της με τον παγκόσμιο κινηματογράφο, στον Πολυχώρο ...

Άννα & Μαρία Καλουτά.

 

Η μουσική επένδυση μεγάλων και διαχρονικών ταινιών θα πρωταγωνιστήσει σε μια μουσική βραδιά με θέμα Μουσική από τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο IV, η οποία αποτελεί επιβεβαίωση της άποψης ότι η Τέχνη της Μουσικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την «Τέχνη» του Κινηματογράφου και ότι κινηματογραφική μουσική είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας ταινίας.

 

H Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών υπό τη μουσική διεύθυνση του Ιωάννη Ελεφάντη και τον  Άγγελο Πολίτη - σόλο κλαρινέτο, θα ταξιδέψει το κοινό στη μουσική του παγκόσμιου κινηματογράφου των τελευταίων 50 χρόνων.

 

Τα έργα που θα ακουστούν προέρχονται από τις ταινίες The Three Musketeers, The Jungle Book, Western Graffiti, Le Retour du Grand Blond, Forrest Gump, Taras Bulba, Victor’s Tale, Avatar, Mission, The Mask of Zorro, The Good, The Bad and The Ugly και Rabbi Jacob. Αποτελούν δημιουργίες μεγάλων ξένων συνθετών και συγκεκριμένα των Michael Kamen, Robert & Richard Sherman, Arr. St. Schwalgin, Vladimir Cosma, Alan Silvestri, Frank Waxman, John Williams, James Horner και Ennio Morricone.

 

Το πρόγραμμα της συναυλίας προλογίζει ο Γεράσιμος Ιωαννίδης .

Σχετικές ειδήσεις
Η Φιλαρμονική του Βερολίνου, υπό τον μαέστρο Τουγκάν Σοχίεφ στο Μέγαρο Μουσικής
11.10.2016 12:29
Ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το Κοντσέρτο της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, ένα από τα καλύτερα μουσικά σύνολα του κόσμου, επιστρέφει για μία και μοναδική συναυλία την Κυριακή 16 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Η Φιλαρμονική του Ισραήλ υπό τον Ζούμπιν Μέτα επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.09.2016 15:20
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την τελευταία εμφάνισή της στην Αθήνα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ επανακάμπτει… δριμύτερη στο Μέγαρο με δύο εμφανίσεις το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου (ώρα 9:00 μ.μ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, πάντοτε υπό τη διεύθυνση του Ζούμπιν Μέτα.
Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου με κλασική μουσική
16.08.2016 14:07
Οι βραδιές κλασικής μουσικής στον Κήπο, μετά τη μεγάλη απήχηση που είχαν πέρυσι στο κοινό, συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά στις 7, 14 και 23 Σεπτεμβρίου, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ (7/9), την Αcademica Αθηνών (14/9) και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (23/9). Ας υποδεχτούμε το φθινόπωρο λοιπόν με καλοκαιρινή διάθεση και δημοφιλείς μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε!
Δήμητρα Γερολέμου & Ορχήστρα Τσέπης live στο Μπαράκι της Διδότου
10.06.2016 11:54
Η Δήμητρα Γερολέμου συναντά την πιο ευρηματική ορχήστρα τσέπης, τον Νίκο Στάικο στα πλήκτρα και τη φωνή και τον Ηλία Πολυχρονιάδη στα κρουστά και την κιθάρα και στήνουν μια πολύχρωμη μουσική παράσταση γεμάτη αυθορμητισμό και δεξιοτεχνία, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στο Μπαράκι της Διδότου.
Η Angèle Dubeau με την ορχήστρα La Pietà στο θέατρο Παλλάς
11.02.2016 13:55
Η Angèle Dubeau, η γυναικεία ορχήστρα εγχόρδων La Pieta και οι εκπληκτικές δημιουργίες του Ludovico Einaudi, και άλλων μεγάλων σύγχρονων δημιουργών, εγγυώνται μία μοναδική μουσική απόλαυση, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο Παλλάς.