Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών: Μουσική από τον κινηματογράφο

Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών: Μουσική από τον κινηματογράφο

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων ανανεώνει το ραντεβού της με τον παγκόσμιο κινηματογράφο, στον Πολυχώρο ...

Άννα & Μαρία Καλουτά.

 

Η μουσική επένδυση μεγάλων και διαχρονικών ταινιών θα πρωταγωνιστήσει σε μια μουσική βραδιά με θέμα Μουσική από τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο IV, η οποία αποτελεί επιβεβαίωση της άποψης ότι η Τέχνη της Μουσικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την «Τέχνη» του Κινηματογράφου και ότι κινηματογραφική μουσική είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας ταινίας.

 

H Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών υπό τη μουσική διεύθυνση του Ιωάννη Ελεφάντη και τον  Άγγελο Πολίτη - σόλο κλαρινέτο, θα ταξιδέψει το κοινό στη μουσική του παγκόσμιου κινηματογράφου των τελευταίων 50 χρόνων.

 

Τα έργα που θα ακουστούν προέρχονται από τις ταινίες The Three Musketeers, The Jungle Book, Western Graffiti, Le Retour du Grand Blond, Forrest Gump, Taras Bulba, Victor’s Tale, Avatar, Mission, The Mask of Zorro, The Good, The Bad and The Ugly και Rabbi Jacob. Αποτελούν δημιουργίες μεγάλων ξένων συνθετών και συγκεκριμένα των Michael Kamen, Robert & Richard Sherman, Arr. St. Schwalgin, Vladimir Cosma, Alan Silvestri, Frank Waxman, John Williams, James Horner και Ennio Morricone.

 

Το πρόγραμμα της συναυλίας προλογίζει ο Γεράσιμος Ιωαννίδης .

Σχετικές ειδήσεις
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
27.01.2017 17:26
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα των C. W. Gluck, Φ. Τσαλαχούρη και L. van Beethoven, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.
Έργα των Μπραμς και Έλγκαρ από την Κρατική Ορχήστρα στο Μέγαρο
17.01.2017 17:02
Στην πρώτη της συμφωνική συναυλία για το 2017, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δύο έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λαμπρή διαδρομή στη διεθνή μουσική σκηνή.
Love goes to the Movies, με τη Φιλαρμονική ορχήστρα της Πράγας στο Θέατρο Παλλάς
02.01.2017 13:28
Ένα ξεχωριστό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον έρωτα και την αγάπη θα μας χαρίσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας που θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 13 & 14 Φεβρουαρίου στο θέατρο Παλλάς.
Η Φιλαρμονική του Βερολίνου, υπό τον μαέστρο Τουγκάν Σοχίεφ στο Μέγαρο Μουσικής
11.10.2016 12:29
Ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το Κοντσέρτο της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, ένα από τα καλύτερα μουσικά σύνολα του κόσμου, επιστρέφει για μία και μοναδική συναυλία την Κυριακή 16 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Η Φιλαρμονική του Ισραήλ υπό τον Ζούμπιν Μέτα επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.09.2016 15:20
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την τελευταία εμφάνισή της στην Αθήνα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ επανακάμπτει… δριμύτερη στο Μέγαρο με δύο εμφανίσεις το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου (ώρα 9:00 μ.μ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, πάντοτε υπό τη διεύθυνση του Ζούμπιν Μέτα.