Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου το μουσικόφιλο κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την προβολή του ντοκυμαντέρ του Αντώνη Μποσκοΐτη

«Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ» στο θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Κερατσινίου Σινε-Κατερίνα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη και τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού Μαρίζας Κωχ.

Το μουσικό ντοκιμαντέρ που απέσπασε το Δεύτερο Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και συμμετείχε επίσης στο φεστιβάλ ΜOFFOM (Music on Film Film on Music) της Πράγας, παρουσιάζει έναν ιστορικό μουσικό χώρο, ένα μουσικό ρεύμα παγκόσμιας εμβέλειας και όλους τους μουσικούς που έθεσαν τα θεμέλια ενός νέου ήχου για την αποστεωμένη από τη δικτατορία καλλιτεχνική δράση στη χώρα μας.

Η ταινία εξετάζει τη γένεση της ελληνικής ροκ σκηνής μέσα από σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και τις αφηγήσεις όλων των εκπροσώπων του συγκεκριμένου μουσικού κινήματος εκείνης της εποχής, συνδέοντάς τη με την ιστορική μουσική σκηνή «Κύτταρο», το χώρο που φιλοξένησε το άτυπο ελληνικό Woodstock.

Ο Κερατσινιώτης σκηνοθέτης, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Αντώνης Μποσκοΐτης γεννήθηκε το 1974 και σπούδασε κινηματογράφο και δημοσιογραφία στην Αθήνα. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, την Ελευθεροτυπία, το Δίφωνο κ.α., ενώ μαζί με τη συνθέτρια Λένα Πλάτωνος κρατούν τη στήλη «Στο ντιβάνι του δισκαναλυτή» για τη Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας. Επιμελείται ακόμη δισκογραφικές παραγωγές και εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Κανάλι 1 του Πειραιά.