Την Πέμπτη 7 Mαΐου στις 8 το βράδυ, η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην αίθουσα τέχνης Μέδουσα, την δουλειά του Κώστα Τσικνή, με τίτλο Ζούμπερα… και άλλες ιστορίες.

Γράφει ο Απ. Αρτινός για τον Κώστα Τσικνή:

“Μια neo-pop αφήγηση εκδιπλώνεται στο έργο του Κώστα Τσικνή, εγγραφές που εξαντλούν και εξαντλούνται στην επιφάνεια της εικόνας τους. Ζωγραφικές χειρονομίες που καταλαμβάνουν το χώρο και χωροθετούν τα σημεία τους. Στη ζωγραφική επιφάνεια του Τσικνή αυτό που κατατίθεται είναι η επαναληπτικότητα των στιγμών και η συνάρθρωσή τους στην ολογραμματική σαγήνη μιας μαγικής εικόνας. Τα φωσφορίζοντα χρώματα, το black light που τα υποστηρίζει, η διακοσμητική αισθητική, συγκροτούν μια εικονοποιία που είναι πέραν της ζωγραφικής αλλά εν τέλει, και πέραν της εικόνας.”

Aναφέρει μεταξύ άλλων σε κείμενό της για τον Κώστα Τσικνή η Όλγα Παπακώστα:

“Τα έργα του Κώστα Τσικνή παραπέμπουν σε έναν κόσμο παγανιστικό, όπου η διάκριση έμψυχου και άψυχου δεν υφίσταται. Οι μικροσκοπικές, επαναλαμβανόμενες φόρμες του πλαισίου, δεν είναι λιγότερο ζωντανές από ό,τι οι φιγούρες στο εσωτερικό του κουτιού. Υπάρχει ζωή και στον μικρόκοσμο και στον μακρόκοσμο, και στα ορατά και στα αόρατα. Ο καλλιτέχνης στέκεται στο σύνορο των δύο κόσμων ως μεσολαβητής, ως διάμεσος, ως medium”.

Ο Κώστας Τσικνής γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1961, όπου  ζει και εργάζεται. Ασχολείται με την ζωγραφική από το 1999, είναι αυτοδίδακτος.