Ο τέσσερις υποψήφιος για Όσκαρ Εντ Χάρις («Οι Ώρες», «Πόλοκ, ο ασυμβίβαστος») πρωταγωνιστεί με τον καταξιωμένο κωμικό Τζέισον Σουντέικις («Αφεντικά για σκότωμα», «Οικογένεια Μίλερ») και την ταλαντούχα Ελίζαμπεθ Όλσεν («Martha Marcy May Marlene», «Εκδικητές: Η εποχή του Ultron») σε ένα συγκινητικό και νοσταλγικό road trip που σκηνοθετεί ο ανερχόμενος Μαρκ Ράσο («Copenhagen»).

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Kodachrome, ενός φιλμ που αποσύρθηκε οριστικά από την αγορά με την επικράτηση της ψηφιακής τεχνολογίας, το εύστοχο και διεισδυτικό σενάριο του Τζόναθαν Τρούπερ («Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε») εξερευνά την οικογενειακή δυναμική με όλα τα λάθη και τις παραδοχές που χρειάζονται για να φτάσει κανείς στη λύτρωση. Η «Ζωή σε φιλμ» παρακολουθεί τρεις βαθιά ανθρώπινους χαρακτήρες σε ένα ταξίδι που θα τους αλλάξει, σε έναν κόσμο που αλλάζει από το αναλογικό στο ψηφιακό.

Σύνοψη

Διαζευγμένος και στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, ο Ματ (Τζέισον Σουντέικις) αιφνιδιάζεται από την απρόσμενη επίσκεψη της Ζούι (Ελίζαμπεθ Όλσεν), της κοπέλας που προσέχει τον άρρωστο και χρόνια αποξενωμένο πατέρα του Μπεν (Εντ Χάρις). Η Ζούι τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του, ένας διάσημος φωτογράφος, είναι βαριά άρρωστος και του ζητάει να τους συνοδεύσει μέχρι το Κάνσας. Εκεί, ο Μπεντ σκοπεύει να εμφανίσει φωτογραφίες τραβηγμένες σε Kodachrome, λίγο πριν κλείσει το τελευταίο εργαστήριο εμφάνισης αυτού του φιλμ που η Kodak αποσύρει οριστικά από την αγορά. Με τα 4 καρούλια ανά χείρας, οι 3 τους θα κάνουν ένα αποκαλυπτικό και λυτρωτικό ταξίδι.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Ράσο

Σενάριο: Τζόναθαν Τρόπερ

Πρωταγωνιστούν: Εντ Χάρις
Τζέισον Σουντέικις
Ελίζαμπεθ Όλσεν
Μπρους Γκρίνγουντ
Γουέντι Κρούσον
Ντένις Χάισμπερτ