Οι Νέοι Πράσινοι διοργανώνουν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Booze Cooperativa εκδήλωση αφιερωμένη σε ζητήματα πόλης και οικολογίας μέσα στην πόλη…

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση με ομιλητές τους :Ηλία Γιαννήρη, αναπληρωτή καθηγητή Πολεοδομίας- Χωροταξίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπεύθυνος του Πρατηρίου Ελεύθερων Χώρων και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, που θα μιλήσει για τη σημασία της προστασίας των Ελεύθερων Χώρων στην Αθήνα. Γιάννη Παρασκευόπουλο, υπεύθυνο του προγράμματος της δημοτικής κίνησης Οικολογική Αθήνα και μέλος των οικολόγων Πράσινων, που θα μιλήσει για την καθημερινή ζωή και βιωσιμότητα στην Πόλη και  Όλγα Ταχματζίδου, φοιτήτρια Κοινωνιολογίας και μέλος των Νέων Πράσινων, που θα παρουσιάσει παραδείγματα και σκέψεις για βιοπόλεις και οικογειτονιές.

Στο δεύτερο μέρος, αφιερωμένο στο έργο του οικολόγου καρτουνίστα Frédéric Back, θα παρουσιαστεί  η βραβευμένη με όσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα καθώς και άλλες ταινίες μικρού μήκους, του ίδιου δημιουργού.
 
Οι Νέοι Πράσινοι είναι οργάνωση νέων για την πολιτική Οικολογία και υποψήφιο μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Νέων Πράσινων.