Πού οφείλεται η έξαρση του εκφοβισμού; Πώς μπορούμε να επικαιροποιήσουμε τις πολιτικές, τα διαθέσιμα εργαλεία και τις πρακτικές για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της παραβατικότητας των ανηλίκων; Με ποιο τρόπο συνδέεται ο εκφοβισμός με την παραβατικότητα των ανηλίκων; Πώς θα μπορούσαν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού, στοχεύοντας σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη;

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα παραπάνω ερωτήματα κα στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα νέα εργαλεία του προγράμματος Live Without Bullying, που υλοποιεί το ΚΜΟΠ από το 2015.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, δημοσιογράφους, φοιτητές και φοιτήτριες (με ειδίκευση στην ψυχική υγεία), σε νέους/νέες και στο γενικό πληθυσμό με ενδιαφέρον στην θεματική.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντώνης Κλάψης, Αντιπρόεδρος του ΚΜΟΠ και Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Θα μιλήσουν:

  • Δρ. Βασιλική Αρτινοπούλου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας,Τμήμα Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Εμπειρογνώμων Ο.Η.Ε
  • Δρ. Αντωνία Τορρένς, Δημιουργός και Υπεύθυνη του Live Without Bullying, Γενική Διευθύντρια ΚΜΟΠ
  • Φωτεινή Μηλιώνη, Δ.Ν, Δ/ντρια Ν.Π.Ι.Δ. «Επάνοδος»

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή δωρεάν εδώ.