Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ” Ζητώ λευκό σε λευκό & μαύρο ” της Φωτεινής Ρουσσίδου στο Χώρο σωματικής ευεξίας και θεατρικής έκφρασης + αίσθηση.

Με αφορμή το θεατρικό έργο “Crave” της Σάρα Κέιν.

Τί συμβαίνει όταν τα λόγια των τεσσάρων προσώπων ενός θεατρικού έργου αντί να ζωντανέψουν σε έναν θεατρικό χώρο γίνονται εικόνες και αποτυπώνονται με βοηθό έναν φωτογραφικό φακό?

Συναισθηματική αποτύπωση των προσώπων: Κραυγή, αγωνία, φόβος, πόνος, σαρκασμός, ουρλιαχτό, εγκλωβισμός, κατακερματισμός, λαχτάρα για αγάπη και αναγνώριση.

Βιογραφικό

Η Φωτεινή Ρουσσίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1982. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών με master στο τμήμα θεατρολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια με διακεκριμένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Τα τελευταία εννιά χρόνια διδάσκει το μάθημα της θεατρικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει οργανώσει και σκηνοθετήσει μουσικοθεατρικές παραστάσεις με παιδιά, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή τόσο θεατρικών κειμένων όσο και παιδικών παραμυθιών αλλά και με τη δραματοποίησή τους. Από το 2009 ασχολείται με τη φωτογραφία με έμφαση σε θεματολογίες που σχετίζονται με θεατρικά και λογοτεχνικά έργα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, θεατρικές κριτικές, αφιερώματα σε λογοτεχνικά περιοδικά. Από το 2014 συνεργάζεται με το εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης “children’s art studio”.