Η «Commedia di Τέχνη», δηλαδή η Ζωή Ακαμιωτάκη και ο Νάσος Παπαστάθης, παρουσιάζουν την παράσταση «Ζαν Κοκτώ – Τέσσερις Εικόνες»

στο θέατρο Επί Κολωνώ. Είναι μια ομάδα που ξεκινά τώρα την δημιουργική της πορεία μετά από μια ιδέα που είχαμε εμείς, η Ζωή (Ακαμιωτάκη) και ο Νάσος (Παπαστάθης), που εμψυχώνουμε και την πρωτοβουλία αυτή.

Η ομάδα αυτή θέλει να πλαισιώνεται από τη ζωντάνια, την κοινωνική και επικοινωνιακή υφή του λαϊκού θεατρικού είδους της Ιταλίας, Commedia del’ Arte, και την πολύπλευρη λειτουργία της τέχνης σε επίπεδο πολιτιστικό, αισθητικό, κοινωνικό, ψυχολογικό και παιδαγωγικό.

Η παράστασή μας, με βασικό υλικό τέσσερα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ, παρουσιάζει ένα ταξίδι στα συναισθήματα των ανθρώπων. Τέσσερις ιστορίες καθημερινές παίρνουν ένα άλλο νόημα με τη γραφή του Κοκτώ.

Μοιάζουν με ποιήματα που έχουν γραφεί σε θεατρικό λόγο. Ο συγγραφέας γράφει με βάση τα συναισθήματα και όχι με βάση τη νοητική λογική. Οι εικόνες που πλάθει δίνουν στην αστική ζωή έναν ρομαντισμό που απώθησε και δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά.

Ο θεατής θα ταξιδέψει σε μια διαδρομή εικόνων γεμάτες από συναισθήματα, που οι ήρωες προβάλουν τον λυρισμό της ζωής, που προτιμάμε να αγνοούμε. Οι τέσσερις ιστορίες, μαζί με την συντροφιά τραγουδιών, θέλουν να αφήσουν στον θεατή την αίσθηση του ταξιδιού στα συναισθήματα.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Off off Athens Festival (φεστιβάλ performance νέων ομάδων, στο φουαγιέ του θεάτρου Επί Κολωνώ).