Το Stigma Lab σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζωγράφου παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Street Artist Zamie …

με τίτλο «Οικογενειακή Παράσταση«.

Πρωταγωνιστής μια χαμένη οικογένεια και κάθε μέλος της αναγκαίος μοχλός για την κίνηση της. Δεν μπορούσα να διακρίνω κάποιο κομμάτι της ως πιο σημαντικό από τα άλλα γιατί χωρίς μητέρα-πατέρα ή παιδί αυτό το έργο δεν θα ανέβαινε.

Μεγάλες πόλεις, μοναχικοί άνθρωποι και η αποκορύφωση της μοναχικής ζωής είναι κάτι που βλέπω μέρα με την μέρα να μεγαλώνει γύρο μου. Αλλά πιστεύω ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχει κάτι το οποίο το έχουμε παραμελήσει και πρέπει να γυρίσουμε να το παρατηρήσουμε. Δεν γεννιόμαστε μόνοι μας, ούτε μεγαλώνουμε έτσι• υπάρχει ο θεσμός της οικογένειας και το έχουμε ξεχάσει. Όπως στην ζωή έτσι, και σε αυτή την οικογενειακής παράσταση υπάρχουν ευχάριστες και δύσκολες στιγμές, ακόμα και στιγμές χωρίς ιδιαίτερο νόημα που, οι οποίες βοηθάνε απλά να αδειάζουμε την σκέψη μας και να πάμε παρακάτω.

Όλα αυτά μέσα σε μία ανακατεμένη παράσταση χωρίς σημείο αρχής ή τέλους, με μόνο οδηγό το χρώμα. Θεματικά επηρεασμένος από την οικογένεια του σήμερα και αναπολώντας την ζεστασιά του χτες. Ταξιδεύοντας μέσα σε μία κουλτούρα που οι νέοι σήμερα προσπερνάνε με καχυποψία. Αυτή η παράσταση κοιτάει με ειλικρίνεια την προέλευση της.

Κάνοντας αυτό το ταξίδι έψαχνα τον κόσμο της χαμένης αθωότητας, αλλά πριν φτάσω εκεί προτίμησα να σταθώ να κοιτάξω την οικογένεια, ως βασικό συστατικό για έναν αθώο κόσμο που χάθηκε μέσα στο σήμερα.

Και το ταξίδι συνεχίζετε
-Zamie-