Μετά από σχεδόν δύο χρόνια δουλειάς το ντοκιμαντέρ Yusef’s song,  του Κώστα Πλιάκου και του Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι είναι έτοιμο να προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Ντoκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 15 και την Τρίτη 18 Μαρτίου στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, του Ολύμπιον.

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Λιβύη μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Καντάφι. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να καταγράψει το όραμα της νέας γενιάς για τη χώρα της, μετά από ένα πολύ μεγάλο γεγονός όπως μια επανάσταση. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο  Γιούσεφ. Ένας 25χρονος νέος που μένει στη Βεγγάζη και συμμετείχε στην επανάσταση. Ο Γιούσεφ είναι ράπερ. Και μάλιστα ο πιο γνωστός και πολυτραγουδισμένος ράπερ της Λιβύης. Έγραψε τα τραγούδια της επανάστασης και η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλο το Μαγκρέμπ. Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί μέσα από τα μάτια του Γιούσεφ να ξεδιπλώσει το όραμα των νέων ανθρώπων στη Λιβύη για τη χώρα τους μετά την εποχή Καντάφι.

Η κάμερα ακολουθεί τον Γιούσεφ παντού στην καθημερινή ζωή του, με την οικογένειά του τους φίλους του, στο στούντιο όπου τραγουδά και καταγράφει τους προβληματισμούς και τις ιδέες του. Η παρουσία του συνοδεύεται από τη μουσική του κυρίως, ένα χαρακτηριστικό δείγμα αραβικού ραπ με έντονα πολιτικά μηνύματα.

Σκηνοθεσία: Κώστας Πλιάκος
Έρευνα: Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι  
Mοντάζ: Δημήτρης Κλάγκος
Ήχος: Λευτέρης Ξάνθης
Φωτογραφία: Κώστας Πλιάκος, Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι , Καϊς Μπσιρ
Τεχνική επεξεργασία: Γιάννης Νταρίδης
Γραφικά, τίτλοι: Νίκος “Ble” Μπλεμπουτζάκης
Βοηθοί οπερατέρ: Μοράντ Αλ Ναάς, Αμπντάλα Μπουνταμπούς
Μουσική και τραγούδια: MC Swat, Malik L, Της Νύχτας τα βελούδα, Κώστας Γυφτάκης, Dirty Fuse
Υποτιτλισμός: Ζίκρι Αζάμπι
Βοηθός παραγωγής: Σοφία Σκουλικάρη
Παραγωγή: WIDE-ANGLE, Kostas Pliakos  2014
www.wide-angle.gr
http://yusefssongdoc.weebly.com

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε ο Κώστας Πλιάκος στην Ελένη Τσόκα , εδώ.