Το ειδικό πρόγραμμα σπουδών, με έναρξη το φθινόπωρο του 2024, θα πραγματοποιηθεί στο εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Οι υποτροφίες αποτελούν ευγενική χορηγία της κυρίας Έφης Αβέρωφ και της κυρίας Ιόλης Πάκη.

Οι υποψήφιοι Ελληνίδες και Έλληνες με εξαιρετικό ταλέντο στο πιάνο ή στο εκκλησιαστικό όργανο, ηλικίας μέχρι 34 ετών, θα πρέπει να είναι:

  1. Απόφοιτοι ή σπουδαστές αναγνωρισμένων Ωδείων στο πιάνο επιπέδου από Β΄ Ανωτέρα και άνω ή
  2. Απόφοιτοι ή σπουδαστές τμήματος Μουσικών Σπουδών ελληνικών Πανεπιστημίων ή
  3. Κάτοχοι διπλώματος ABRSM, τουλάχιστον Grade 8

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

Για τη συμμετοχή τους στην πρώτη φάση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης συμμετοχής επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς και ένα λινκ με βιντεοσκόπηση που θα έχει αναρτηθεί στο youtube ή σε άλλη πλατφόρμα, όπου θα παίζουν πιάνο ή άλλο πληκτροφόρο όργανο.

Όσοι υποψήφιοι προκριθούν στη δεύτερη φάση θα προσέλθουν σε ακρόαση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κεκλεισμένων των θυρών, στο τέλος Μαΐου (όλοι οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν εγκαίρως από τη Γραμματεία του Συλλόγου).

Ρεπερτόριο ακροάσεων (η συνολική διάρκεια του προγράμματος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά):

  1. J.S. Bach: Ένα Πρελούδιο και μία Φούγκα σε τρεις τουλάχιστον φωνές από το «Καλώς συγκερασμένο Πληκτροφόρο» (από τον 1ο ή τον 2ο τόμο).
  2. Ένα ή περισσότερα έργα ελεύθερης επιλογής του διαγωνιζομένου από την κλασική, ρομαντική ή σύγχρονη εποχή.

Ουρανία Γκάσιου:

Η Ουρανία Γκάσιου ξεκίνησε τις σπουδές οργάνου με τον Νίκολας Κύναστον ως υπότροφος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Το 2004 κέρδισε υποτροφία από τη Βασιλική Ακαδημία της Μουσικής του Λονδίνου για να συνεχίσει τις σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, τις οποίες και ολοκλήρωσε με υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Αποφοίτησε με διάκριση αποσπώντας πολλoύς επαίνους και βραβεία ερμηνείας, ανάμεσα σε αυτά και το DipRAM, την πιο υψηλή διάκριση της Ακαδημίας για ένα εξαιρετικό τελικό ρεσιτάλ.

Το 2006 ανακηρύχτηκε Pidem Organ Fellow της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου. Μετά το τέλος των σπουδών της στη Βασιλική Ακαδημία κέρδισε επί δύο συνεχείς χρονιές υποτροφία από το ίδρυμα Eric Thompson για να παρακολουθήσει μαθήματα με τους Johannes Geffert στην Κολωνία και Susan Landale στο Λονδίνο και το Παρίσι. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, συγκεκριμένα, στο Διεθνή Διαγωνισμό Οργάνου του St. Maurice της Ελβετίας και στον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Πιάνου της Άνδρου.

Εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ, αλλά και σε συνεργασία με σύνολα μουσικής δωματίου στις πιο σημαντικές αίθουσες συναυλιών και καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης, μεταξύ άλλων: Westminster Abbey, Westminster Cathedral, St. Paul’s Cathedral, St. Martin’s in the Fields, Altenberg Dom, Bratislava Castle, Riga Cathedral, Copenhagen Cathedral, Basel Minster, Nidaros Cathedral. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, όπως το Oundle International Organ Festival της Μεγάλης Βρετανίας, το Brandneu Festival της Γερμανίας, το Non Sola Scripta International Festival της Πολωνίας, το Bodø International Organ Festival της Νορβηγίας καθώς και το Φεστιβάλ ‘Women of the World’ στο Southbank Centre του Λονδίνου.

Διετέλεσε οργανίστα της Γαλλικής Προτεσταντικής εκκλησίας του Λονδίνου από το 2006 έως το 2023 και από το 2011 είναι η οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο Athens Conservatoire College of Music. Το 2021 εξελέγη Associate της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου (ARAM).