Οι Χρυσές Σφαίρες έχουν βυθιστεί σε μια περίοδο αναταραχής και αβεβαιότητας, έπειτα από ένα κύμα επικρίσεων και μποϊκοτάζ μετά την έλλειψη πολυπολιτισμικότητας και διαφάνειας.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που απαρτίζει την κριτική επιτροπή αυτών των βραβείων, βρίσκεται εδώ και μήνες υπό πίεση έπειτα από κατηγορίες ρατσισμού, σεξισμού, παρενόχλησης και διαφθοράς.

Παραδοσιακά, η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών προσέλκυε όλους τους διεθνείς αστέρες της μεγάλης οθόνης. Όμως, φέτος, οι πρωταγωνιστές αναμένεται να κρατήσουν αποστάσεις από μια βραδιά που το τηλεοπτικό δίκτυο NBC αρνήθηκε να μεταδώσει.

«Δεν θα είναι η ίδια εκδήλωση όπως (την) είχαμε συνηθίσει, όμως έχουμε πει ότι θα προχωρήσουμε στις υποψηφιότητες και θα απονείμουμε τα βραβεία ό,τι κι αν συμβεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρόεδρος της HFPA Χέλεν Χένε, κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στο Μπέβερλι Χιλις νωρίς σήμερα το πρωί, τοπική ώρα, από έναν καλεσμένο έκπληξη, τον ράπερ Σνουπ Ντογκ.

«Η απονομή των βραβείων μας έχει μακρά ιστορία και θέλουμε απλά να συνεχίσουμε, όπως πάντα κάναμε», εξήγησε η ίδια.

Το “Belfast” και το “The Power of the Dog” ηγούνται του καταλόγου των υποψηφίων με επτά υποψηφιότητες η κάθε μία για την 79η τελετή των Golden Globes.

Στην κατηγορία της καλύτερης δραματικής ταινίας διεκδικούν επίσης το βραβείο το “Coda: Στον ρυθμό της καρδιάς”, το “Dune” και το “Η μέθοδος των Γουίλιαμς”.

Από την πλευρά της τηλεόρασης, η σειρά “Succession” θεωρείται το φαβορί στην τελετή της 9ης Ιανουαρίου, με πέντε υποψηφιότητες.