Το Booze Cooperativa φιλοξενεί τη δράση «Your smile on the map» της οργάνωσης Architecture for Humanity από την Πέμπτη

30 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι.

Η δράση “Your smile on the map” παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του Athens Fringe Festival 2011.

Η εγκατάσταση αποτελείται από έναν αφαιρετικό χάρτη της Αθήνας, στον οποίο καλείται ο επισκέπτης να αποτυπώσει την αγαπημένη του διαδρομή στην πόλη.

Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας νήματα, οι επισκέπτες καλούνται να απεικονίσουν την αγαπημένη τους διαδρομή στον χάρτη αυτό, και να δικαιολογήσουν με αντικείμενα ή σημειώματα που θα αναρτούν επάνω στην διαδρομή τον λόγο που διάλεξαν την συγκεκριμένη πορεία.

Σκοπός είναι να αφηγηθεί ο καθένας την σχέση του με την πόλη και την αρχιτεκτονική, όπως αυτή απεικονίζεται στην καθημερινότητά του και σε αγαπημένες του στιγμές.

Τι μας κάνει να χαμογελάμε όταν περιηγούμαστε στην πόλη;

Το έργο είναι κατεξοχήν διαδραστικό και δημιουργείται σταδιακά με την συμμετοχή των επισκεπτών.

Το αποτέλεσμα θα είναι μία χρωματική πανδαισία διαφορετικών γραμμών πάνω στο αστικό τοπίο της Αθήνας.

Λίγα λόγια για το έργο και τη δράση του Architecture for Humanity Athens

Πρόκειται για το παράρτημα στην Αθήνα της Διεθνούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Architecture for Humanity, με βάση το San Francisco.

Μέσω του Architecture for Humanity, προτείνονται λύσεις και δίνονται απαντήσεις σε προβλήματα και παθογένειες που εντοπίζονται στον εκάστοτε περιβάλλον (αστικό και μη), με κύριο γνώμονα και εργαλείο τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να εργαστούμε σε projects που θα κάνουν την διαφορά σε τοπικό επίπεδο, μέσα από μία ποικιλία κλίμακας και χρήσεων, σχεδιάζοντας καινοτόμες, βιώσιμες και λειτουργικές κτιριακές δομές.

Κάθε χρόνο, γύρω στα 10.000 άτομα παγκοσμίως, επωφελούνται άμεσα από κτίρια και επεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί από το Architecture for Humanity. Από την φάση της σύλληψης του έργου μέχρι και την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, συντονίζουμε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Συνεργαζόμαστε μεταξύ άλλων με άλλες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και κυβερνητικούς και μη φορείς.

Στην ομάδα Architecture for Humanity, δεν συμμετέχουν αποκλειστικά αρχιτέκτονες αλλά όσοι ενδιαφέρονται γενικά για τον σχεδιασμό με ανθρωπιστικό χαρακτήρα σε διάφορες κλίμακες του αστικού περιβάλλοντος.

Βασικός σκοπός του Architecture for Humanity Athens, είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της Αθήνας κατά βάση αλλά και άλλων ελληνικών πόλεων κατ’ επέκταση, η ενεργοποίηση των πολιτών για την δημιουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίζονται στο κτισμένο περιβάλλον και η κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων για την υλοποίηση των προτάσεων που κατατίθενται.