Τι θα γινόταν αν είχατε την ευκαιρία να μεταφερθείτε πίσω στα παιδικά και εφηβικά σας χρόνια και να γίνετε ο γονιός του εαυτού σας;

Αν υπήρχε ένα μέρος όπου ο καθένας θα είχε την δυνατότητα να μάθει από τι έχει την ανάγκη να θεραπευτεί. Σε αυτό το μέρος, πέρα από τον πόνο, την κατάθλιψη και τον φόβο, ίσως να βρίσκεται και μια μοναδική προσωπική αλήθεια και ευτυχία, ένα νόημα ζωής που όλοι αξίζουν να πάρουν μαζί τους, φεύγοντας και επιστρέφοντας σε αυτο που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «πραγματικότητα». Αυτό το «μέρος» είναι μια κοιλάδα, όπου παιδιά και ενήλικες εαυτοί συνεργάζονται και μιλούν ειλικρινά μεταξύ τους με σκοπό να μάθουν να ζουν παρέα αρμονικά, χωρίς μυστικά, ενοχές και μίσος για τον εαυτό. Αυτό είναι οι Youth Valley. Η κοιλάδα της νεότητας.

Αν λοιπόν, η ανάκτηση της ζωτικής ενέργειας ξεκινά από το αντίκρυσμα και την αποδοχή των τραυμάτων από τότε που ήμασταν παιδιά, και ο λογος που πονάμε σαν ενήλικες είναι ότι τότε κανείς δεν μας προστάτεψε, η μάλλον δεν μας κληρονόμησε την δεξιότητα να προστατεύουμε τον εαυτό μας, θέλουμε να προσπαθήσουμε να το μάθουμε ΤΩΡΑ, γιατί κάθε αύριο μπορεί ήδη να είναι αργά.

Τα τραγούδια της μπάντας περιλαμβάνουν εσωτερικό διάλογο και αντιμετώπιση τραυματικών εμπειριών. Παρατηρούν την οικογένεια και την κοινωνία συζητώντας ανοιχτά, ενίοτε με φιλοσοφική διάθεση και ανοίγουν θέματα τα οποία δεν έχουμε «προοριστεί» να αμφισβητούμε, πόσο μάλλον να επικοινωνούμε και να κατανοούμε, θέματα τα οποία συνήθως καταλήγουμε να διαβιβάζουμε στην επόμενη γενιά, όπως ακριβώς έκανε σ’ εμάς η προηγούμενη, εκτός κι αν αποφασίσουμε να σπάσουμε τα δεσμά αυτού του «στείρου» κύκλου. Και για να το κάνουμε αυτό, αναγνωρίζουμε ότι ο γονιός και το παιδί που κρύβουμε μέσα μας πρέπει να μάθουν να συνυπάρχουν και μάλιστα να συνεργάζονται. Εάν αυτό το παιδί καταφέρει να αισθάνεται αγαπητό, ασφαλές και αυτάρκες, πράγμα που τα παιδιά μαθαίνουν σχεδόν αποκλειστικά και μόνο από τους γονείς, τότε θα κάνει θαύματα.

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσουμε τον πόνο/σκέψη επιτέλους να αναδυθεί, να τον πλησιάσουμε και να επικοινωνήσουμε μαζί του. Άλλες φορές, απαιτείται και δράση/ πράξεις, μέχρι τελικά να μάθουμε να τον αφήνουμε πίσω μαζί με όλα τα προσπελασμένα εμπόδια. Όπως ακριβώς συμβαίνει στην ψυχοθεραπεία. Οι στιχουργικές και μουσικές αφηγήσεις των Youth Valley, μπορεί να προέρχονται από ένα πολύ εσωτερικό, προσωπικό μέρος, αλλά το μήνυμά τους, για όποιον επιλέξει να ακούσει τελικά ενεργά, στοχεύει να τον ωθήσει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στις προαναφερθείσες διαπιστώσεις/ αφυπνίσεις. Και όταν και αν αυτό συμβεί, η επιθυμία να σηκωθούμε από τις καρέκλες της ρουτίνας, και να αρπάξουμε τα όνειρά μας, ή τουλάχιστον το τιμόνι της ζωής μας, γεννιέται ξανά. Αυτή η διαδικασία, όπως ταπεινά πιστεύουμε, θα μπορούσε να είναι κι ένας από τους πιο αγνούς ορισμούς της αληθινής τέχνης.

Και με αυτά τα λίγα λόγια γνωριμίας, σας παρουσιάζουμε το πρώτο μας EP από την καρδιά μας, ελπίζοντας ότι θα μιλήσει / τραγουδήσει στην δική σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε σε φυσική μορφή περιορισμένων αντιτύπων 7” βινύλιο Young Sad Lovers // Untouched από τις 14/02/2021, από την Make Me Happy Records.

Το συγκρότημα

Οι Youth Valley δημιουργήθηκαν το 2019 στην Αθήνα. Ο ήχος τους έχει επιρροές και αντλεί έμπνευση από μουσικές σχολές όπως το new wave, post punk και το 80’s indie rock όπως ‘the Cure’ και ‘the Smiths’ και είναι«ντυμένος» με εναν πιο σύγχρονο shoegaze ήχο που ανα στιγμές θυμίζει μπάντες όπως οι DIIV.