Η εικαστική έκθεση με τίτλο “You are here, we are… where?”, ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 στο Θέατρο Σημείο.

 

Εννιά νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες, με την επιμέλεια ενός curator και με τη βοηθητική συνδρομή μουσικών, συγγραφέων, ηθοποιών και άλλων, οργανώνουν την έκθεση αυτή. Όλοι τους είναι ηλικίας από 18 έως 25 ετών, και συγκροτούν μία ομάδα με σκοπό να εισηγηθούν μια καινούργια αισθητική. Με βασικό κοινό τους στοιχείο την δυναμική και ανατρεπτική τους διάθεσή και την κοινή ηλικία, και με πολλές και ποικίλες καταβολές (από τον ρομαντισμό και τον κλασσικισμό έως το μεταμοντέρνο και τον αφηρημένο εξπρεσσιονισμό), άλλοι με την ιδιότητα του φοιτητή ή του αποφοίτου καλλιτεχνικών σχολών της Ελλάδας και του Εξωτερικού και άλλοι ως ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, συνέρχονται και συγκροτούν μία πλουραλιστική ομάδα.

 

Το γενικό θέμα της έκθεσης είναι η ιδέα της Μεταμόρφωσης, ως μοτίβου της ζωής μας, αλλά και ως πρώτης ύλης στις απεικονίσεις της αλλαγής στην τέχνη, και ο τρόπος με τον οποίο αυτή περιέχεται στη ζωή μας και καθίσταται καθημερινή μας συνήθεια. Η έκθεση χρησιμοποιεί όλους τους χώρους του θεάτρου, ακόμα και τους συνήθως κλειστούς για το κοινό, δημιουργώντας έτσι μια ζεύξη ανάμεσα στην εικαστική και τη θεατρική τέχνη.

 

Ηέκθεση “YOU ARE HERE, WE ARE… WHERE?” αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ομάδας και μιας αισθητικής με διάρκεια στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. Αποτελεί μία ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να έρθουν και να δώσουν πνοή και ζωντάνια στην νεότητα των έργων μας.

 

Η ομάδα μας, στην έκθεσή της την παρθενική θέλει να δώσει καταφύγιο και ανάσα σ’όλους εκείνους που δυσκολεύονται στη σκληρή μας εποχή. ‘Ετσι, καλωσορίζει πρώτους από όλους, τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους (και ιδίως τους νέους) και πρώτους αυτούς θέλει να ψυχαγωγήσει.

 

Στην έκθεση, θα υπάρχουν εκτός από τα έργα μας, γραπτές οι καλλιτεχνικές και κοινωνικές μας απόψεις, δίνοντας έτσι τροφή για συζήτηση και δημιουργία.

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες:

‘Εννιο-‘Ερως Γιώγος

Εύη Γλύπτη

Βασίλης Ζαχαρακόπουλος

Τζουλιάννα Κολλιοπούλου

Λαμπρινή Ριζάκη

Γιώργος Σαμψωνίδης

Γιωργος Σταματάκης

Δέσποινα Χαριτωνίδη

Μαρία Χατζή

Η συνοδευτική έκδοση της έκθεσης, εκτός από κείμενα των καλλιτεχνών και του curator

 

Περιλαμβάνει δοκιμιακά και λογοτεχνικά κείμενα από τους:

Αθανάσιος Τζάρτζανος

Σεμίνα Σάλλιαγκα

Γιώργος Γκότζος

Πρόδρομος-Julian Νίνας

‘Ελενα Γκούφα

Βίκυ Λούη