Η State of Concept διοργανώνει μια βραδιά performance με τίτλο #YoTambienExijo: A Restaging of Tatlin’s Whisper #6 σε συντονισμό του εικαστικού Poka Yio. Σας καλούμε να έρθετε τη Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 και να συμμετάσχετε μιλώντας για όποιο ζήτημα έχετε επιλέξει για ένα λεπτό.

Το 2009 η Κουβανή Tania Bruguera παρουσίασε για πρώτη φορά στην Μπιενάλε της Αβάνας την performance με τίτλο Tatlin’s Whisper #6, με στόχο τη δημιουργία μιας προσωρινή πλατφόρμας για το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα στην Κούβα. Μέλη από το ακροατήριο καλούνται να μιλήσουν δημόσια για ένα λεπτό για οποιοδήποτε θέμα της επιλογής τους χωρίς να λογοκρίνονται.

Η συγκεκριμένη performance έχει παρουσιαστεί από πολλούς οργανισμούς τέχνης παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων των Tate Modern (Λονδίνο), Creative Time (Νέα Υόρκη), The Hammer Museum (Λος Άντζελες), The Van Abbe Museum (Άιντχόφεν) και Witte de With (Ρότερνταμ).

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη επανεκτέλεση της performance της Κουβανής καλλιτέχνιδος Tania Bruguera. Η βραδιά αυτή, με τίτλο Tatlin’s Whisper #6, είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς την ίδια την Bruguera, η οποία συνελήφθη από τις κουβανικές αρχές τον Δεκέμβριο 2014 με σκοπό την αποφυγή της επανεκτέλεσης της performance στην πλατεία Επανάστασης στην Αβάνα. Η καλλιτέχνης βρίσκεται μέχρι και σήμερα υπό περιοριστικά μέτρα.

Σας προσκαλούμε να έλθετε και να συμμετάσχετε στην συγκεκριμένη performance με στόχο την υποστήριξη της Bruguera και όλων των καλλιτεχνών παγκοσμίως που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις και δέχονται βία λόγω της επιλογής τους να ασκήσουν το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.