Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε ένα εργαστήρι για τη διαχείριση του στρες και την αντιμετώπιση της κρίσης, με τίτλο Yoga & Meditation Workshop στο πλαίσιο της έκθεσης «Π. Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου. Ζωγραφική 2010-2014».

«Στην ταραγμένη εποχή μας, η γιόγκα είναι μια «άγκυρα» που μας συγκρατεί σε μια πιο ήρεμη ζωή και μας επιτρέπει να ζούμε στο σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας και να διατηρούμε τον σύνδεσμο με την ανθρώπινη φύση μας. Χάρη στη γιόγκα παραμένουμε εστιασμένοι μέσα στη γενικότερη αναστάτωση.»

Deepak Chopra, συγγραφέας

Η Ξανθίππη Πεκτέση, καθηγήτρια, καθοδηγεί τους λάτρεις της γιόγκα , αλλά και άλλους που θα ήθελαν να τη γνωρίσουν, σε ένα ανανεωτικό πνευματικό ταξίδι, στους εκθεσιακούς χώρους του Ιδρύματος. Περιτριγυρισμένο από τοπιογραφικές εικόνες του Σαρωνικού και της Ύδρας, του γενέθλιου τόπου του Τέτση, το κοινό θα μπορέσει να αφεθεί στην απελευθερωτική ενέργεια της γιόγκα σε ένα περιβάλλον τέχνης. Χαιρετισμός στον ήλιο, στάσεις γιόγκα, τεχνικές αναπνοής και διαλογισμός, μέσα από ένα ταξίδι στην κατάφωτη Ελλάδα, με το πινέλο του μεγάλου δάσκαλου της σύγχρονης τέχνης.