Το Yiorgos Fakanas Group θα εμφανιστεί για live στο café του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 21:00.

Ο Γιώργος Φακανάς είναι ένας από τους σημαντικότερους jazz-men της χώρας μας. Μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής, εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Αν και ξεκίνησε με κλασσική κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, πολύ σύντομα καταστάλαξε στο ηλεκτρικό μπάσο, «το όργανο που με έβαλε πραγματικά μέσα στη μουσική» όπως δηλώνει ο ίδιος.

Ένας κορυφαίος μπασίστας με αξιόλογο έργο, ζηλευτές συνεργασίες και εμφανίσεις σε ιστορικούς χώρους της τζαζ στον κόσμο, έρχεται στις 30/06 στο Café του Νομισματικού Μουσείου για να παρουσιάσει το νέο του cd, με τίτλο «Acrobat».

«Acrobat»

Η πυκνή και ρυθμική του ενορχήστρωση λειτουργεί αντιστικτικά με τις ευφάνταστες μελωδικές γραμμές, που λειτουργούν σαν γέφυρες οδηγώντας την ακρόαση στην επόμενη ηχητική περιπέτεια. Η συνθετική δομή του έργου πιστοποιεί για μια ακόμη φορά, ότι ο συνθέτης έχει πετύχει αυτό που αποτελεί την πρώτη επιδίωξη κάθε μουσικού, την ανάδειξη και την παγίωση της ηχητικής προσωπικής του ταυτότητας.

Είναι σχεδόν αδύνατον να μην καταλάβει κανείς ότι ακούει Φακανά, ως συνθέτη και ως μπασίστα, αν έχει ηχητικές εμπειρίες από τα προηγούμενα έργα του. Αυτό όμως που αποτελεί το τρανό σημείο στις δουλειές του, είναι ότι πάντα στην δεδομένη ταυτότητα του, προκύπτει μια νέα επεξεργασία που προσδίδει στα cd του μια ξεχωριστή καινούργια εικόνα.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο “ACROBAT”…δυναμικό Jazz-fusion ηχόχρωμα, συνθέσεις που ιντριγκάρουν, με στέρεες μνήμες και αναφορές στα δουλεμένα μουσικά βιώματα του συνθέτη, μπασιστικές προσεγγίσεις που επιβεβαιώνουν τη διεθνή αναγνώριση του και φυσικά, ένα εκπληκτικό cast μουσικών που απογειώνει κυριολεκτικά το τελικό αποτέλεσμα!

Στο cd συμμετέχουν οι: DENNIS CHAMBERS, μια από τις μεγαλύτερες ντραμιστικές φυσιογνωμίες του πλανήτη,  ο μεγάλος κιθαρίστας MIKE STERN να ανυψώνει την μουσική με τα φοβερά solos του, και ο ιστορικός τρομπετίστας  LEW SOLOFF με τις ψηλές νότες του που τον χαρακτήριζαν πάντα. Κοντά σε αυτούς τους διεθνείς συμμετέχοντες το YFG-Yiorgos Fakanas Group, με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες ή διαμένοντες στην Ελλάδα, μουσικούς: Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, David Lynch, Αντώνης Ανδρέου, SamMarlieri.

Στο Yiorgos Fakanas Group παίζουν: Τάκης Πατερέλης (sax), Αντώνης Ανδρέου (trombone), Μάρκος Χαιδεμένος (keyboards), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums)