Η εγκατάσταση αντανακλά το στίγμα της διοργάνωσης για μια πόλη μεγάλου εικαστικού τόπου ή μιας απέραντης, διαρκώς αποκαλυπτόμενης σκηνής θεάτρου.

Το έργο με τίτλο Year’s Eve, αποπειράται να αναδείξει το δίπολο της σχέσης πόλη – εργοστάσιο, μέσα από την οπτική των δύο γνωστών για τις μεγάλες τοιχογραφίες τους καλλιτεχνών, που δεσπόζουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Ο Kez διαθέτει μία ευρεία χρωματική παλέτα και μία abstract τεχνική, παραπέμποντας στο φουτουριστικό τοπίο του εργοστασίου. Ο Same84 επικεντρώνεται κυρίως στην παλέτα του μαύρου, του άσπρου και του γκρι, αποτυπώνοντας χαρακτήρες εφήβων που ενσωματώνονται με στοιχεία του εργοστασίου, παραπέμποντας στη σημερινή νέα γενιά που συν-βιώνει με το συγκεκριμένο χώρο και την ιστορία της πόλης.

«Η υλοποίηση του ζωγραφικού τμήματος του έργου έγινε ζωντανά με το κοινό να μπορεί ελεύθερα να “επικοινωνεί” με τους καλλιτέχνες σε μια ζώσα λειτουργία του έργου. Νοητά τόσο οι δημιουργοί όσο και το κοινό μπορούν να “βλέπουν” την εγκατάσταση και μέσα από αυτή με φόντο το εργοστάσιο», αναφέρει η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Διάρκεια έως τις 25 Φεβρουαρίου 2021

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ