Η έκθεση φωτογραφίας της Λένας Βλασταρά με τίτλο Υδάτινα Σύνορα θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 31 Οκτωβρίου 2016 στο Εκλεκτίκ στη Θεσσαλονίκη.

“Το ατίθασο αυτό υγρό στοιχείο, το νερό, είναι ο κυριότερος καταπατητής των συνόρων, αφού όχι μόνο περνάει από χώρα σε χώρα χωρίς κανείς να μπορεί να το ελέγξει, αλλά κουβαλάει στα κύτταρά του και όλους τους πολιτισμούς που, ρέοντας, έχει γνωρίσει. Μόνο σαν παγώνει φαίνεται να βρίσκει για λίγο πατρίδα αλλά και τότε πάλι μας ξεγελά. Η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα βρίσκονται στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας. Σύνορα: γεωγραφικά, πολιτιστικά, προσωπικά. Αυτά που ο άνθρωπος πάντα επινοεί και το νερό καταλύει. Υδάτινα Σύνορα, λοιπόν. Ένα οξύμωρο σχήμα για τίτλος μιας έκθεσης φωτογραφίας που θέλει να δείξει ακριβώς αυτό: τη ρευστότητα των συνόρων.”

Η Λένα Βλασταρά γεννήθηκε στην Αθήνα και από τότε ψάχνει να βρει τρόπους να φύγει από αυτή την πόλη. Ένας από αυτούς είναι τα διηγήματα και τα παραμύθια. Ο πρώτος της φίλος ήταν ένα βιβλίο. Είχε μάλιστα και ονοματεπώνυμο: Όλιβερ Τουίστ. 

Από τότε έκανε κι άλλους πολλούς φίλους-βιβλία µε αποτέλεσμα σήμερα να ζει και να εργάζεται ανάμεσά τους, στο CaptainBook.gr. 

Το 2015 κυκλοφόρησε «Τα γενέθλια του δράκου Κυριάκου», το πρώτο της εικονογραφημένο παραμύθι. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά και καταφεύγει σε αυτήν όταν δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις.

Από το 2001 αρθρογραφεί και δημοσιεύει φωτογραφίες σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα. Τα «Υδάτινα Σύνορα» είναι η πρώτη της προσωπική έκθεση φωτογραφίας.