Ο Yannis Adoniou και η χορευτική του ομάδα Kunst-Stoff έρχονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

από τη Δευτέρα 27 έως την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, για να παρουσιάσουν την παράσταση «The moment you stood still…».

Μια στάση πριν το Βερολίνο και μία μετά τις ΗΠΑ, το “The moment you stood still…” είναι μία διασκεδαστική, δραματική και κάποιες φορές μια άβολα(;) αισθησιακή παράσταση που καθοδηγείται κυρίως από την επιθυμία του ανθρώπου να επικοινωνήσει.

Το διεθνές του cast έχει αναπτύξει το έργο αυτό χωρίς να ανταλλάσσει λόγια μεταξύ του, καθ’ όλη τη διάρκεια της δημιουργίας του. Παρόλα αυτά στην παράσταση σπάει ο τέταρτος τοίχος μεταξύ κοινού και χορευτών καθώς, μπορεί να ζητηθεί η ενεργή δράση του κοινού!

Γεννημένος στην Αθήνα, στην Ελλάδα, ο Γιάννης Αντωνίου, που ως χορευτής τιμήθηκε με το Goldie Award, ξεκίνησε την καριέρα του στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Αργότερα, με υποτροφία από το Hamburg Ballet βρέθηκε στη Γερμανία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο χορό.

Δούλεψε με τον Αμερικανό χορογράφο, Alonzo King και το Μπαλέτο του LINES στο Σαν Φρανσίσκο, χορεύοντας και διδάσκοντας. Ίδρυσε  τη διακεκριμένη ομάδα χορού KUNST-STOFF μαζί με τον επί μακρόν συνεργάτη του Tomi Paasonen, με σκοπό να διερευνήσει τη διασταύρωση των πολλαπλών μορφών τέχνης, χρησιμοποιώντας το χορό ως κύριο μέσο. Με τη χορευτική ομάδα KUNST-STOFF, τα έργα του έχουν περιοδεύσει στις ΗΠΑ, την υπόλοιπη Αμερική και στην Ευρώπη με εξαιρετικές κριτικές.

Από το 2010 διευθύνει τον Εικαστικό Χώρο Τεχνών KUNST-STOFF arts, που βρίσκεται στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, στην πολιτεία της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ, όπου διδάσκει, επιμελείται και δημιουργεί έργα για την ομάδα χορού KUNST-STOFF και συνεχίζει από εκεί να χορογραφεί για ομάδες χορού ανά τον κόσμο.

Συντελεστές:
Σύλληψη-Χορογραφία: Yannis Adoniou
Χορεύουν: Yannis Adoniou (Ελλάδα-ΗΠΑ)
Marina Fukushima (Ιαπωνία)
Chin Chin Hsu (Ταϋλάνδη)
Daiane Lopez de Silva (Βραζιλία)