Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίσκου Χωρίς Αφέντες του Πόλυ Κυριάκου και της Σοφίας Νάτσιου στη κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου.

Μέσα στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, μέσα σε μια Ελλάδα που βιώνει ότι πιο αδιέξοδο και αναφορικό, παρουσιάζονται δείγματα δημιουργίας που υπογραμμίζουν τους καιρούς μας με τα πιο έντονα χρώματα, με τις πιο ιδιαίτερες νερομπογιές.

Αυτή είναι η συνεργασία τριών εμπνευσμένων ανθρώπων της ελληνικής μουσικής, της Σοφίας Νάτσιου, του Πόλυ Κυριάκου και του Γιώτη Κιουρτσόγλου. Κινούμενοι και ζώντας ανάμεσα σε τρεις πόλεις, στη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα δίσκο γεμάτο τραγούδια και ποίηση, γεμάτο έμπνευση, θυμό, έρωτα και ελπίδα, χωρίς φόβο και κυρίως “χωρίς αφέντες”!

Ο Πόλυς Κυριάκου είναι ένας ανήσυχος καλλιτέχνης που έφυγε από την Κύπρο και πήγε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει γραφικές τέχνες. Εκεί ενεργοποιείται στα κοινά της ομογένειας, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιμελείται μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές. Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι η ποίηση και η στιχουργική. Τα τελευταία χρόνια έχει διακριθεί πολλαπλώς και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από διακεκριμένους τραγουδιστές (Νταλάρας, Θαλασσινός, Αρβανιτάκη, Βελεσιώτου, Θηβαίος, κλπ).

Η Σοφία Νάτσιου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε Φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Κλασική και τη Βυζαντινή μουσική. Στράφηκε στο λαούτο και στην παραδοσιακή μουσική. Έχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους.

Η γνωριμία τους έδωσε σύντομα καλλιτεχνικούς καρπούς με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν τον δίσκο «ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΕΣ». Τον συγκεκριμένο κύκλο τραγουδιών ερμηνεύουν η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Κατερίνα Δούκα, ο Παντελής Θαλασσινός, η Λιζέτα Καλημέρη, η Αρετή Κετιμέ, ο Βασίλης Λέκκας, η Εύη Σιαμαντά, ο Γεωργής Τσουρής, η Μπέττυ Χαρλαύτη και η Άννα Χρυσάνθου.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τον δίσκο αλλά και μια επιλογή από γνωστά τραγούδια ώστε να απολαύσουμε μια μουσική γιορτή.

Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα βρίσκεται επίσης η αχώριστη μουσική παρέα της Σοφίας Νάτσιου:

Οδυσσέας Μαυρομάτης, κιθάρα ηλεκτρική-κιθάρα ακουστική
Γιάννης Μαύρος, κλαρίνο-σαξόφωνο
Γιώργος Σμυρνής, ηλεκτρικό μπάσο
Θωμάς Κωστούλας, τύμπανα
Τάσος Μάντζαρης, πλήκτρα
Αναστασία Λιβάνου, τσέλο
Θάνος Γκαράνης, μπουζούκι-κιθάρα