Ο Τόπος Τεχνών «Χώρα» στα πλαίσια του 9ου Φεστιβάλ Οίτης διοργανώνει την πρώτη καλλιτεχνική συνάντηση σύγχρονης τέχνης Video & Media Art με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο!

Από τις 17 έως 21 Αυγούστου 2015 θα προβάλλονται, έργα βίντεο και ταινίες πειραματικού κινηματογράφου με την μορφή βίντεο-εγκαταστάσεων. Ακόμη, ειδικό πρόγραμμα βραδινών προβολών, live performances, αφιέρωμα στον μεγάλο αμερικάνο animator Jeff  Scher και πειραματικό γύρισμα ταινίας animation με εθελοντική συμμετοχή του κοινού!

Το XWRA VIDEO AND ART MEDIA FESTIVAL είναι ολοήμερο και υπάρχει η δυνατότητα κατασκήνωσης για τους συμμετέχοντες αλλά και τους επισκέπτες. Παράλληλες δράσεις, όπως μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις, συζητήσεις, «πειραματική» κουζίνα ,παιχνίδια και εξορμήσεις στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης , για τους κατασκηνωτές και τους επισκέπτες.

XWRA VIDEO AND ART MEDIA FESTIVAL – Train Υour Eyes !

Η  πρόσβαση σε όλο και περισσότερα τεχνολογικά μέσα ανοίγει δρόμους σε νέες μορφές σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης. Έτσι το βίντεο, η φωτογραφία ο υπολογιστής, ο ηλεκτρονικός ήχος, γίνονται εργαλεία  που αρκετές φορές συνδυάζονται με κλασικότερα μέσα όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, ο χορός και το σώμα και ανοίγουν μαζί νέα πεδία κριτικής και αναζήτησης. Ο κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει στο Xwra Media and Video Art Festival προσεγγίζει με ξεχωριστό τρόπο το κάθε έργο.

Θέματα προβολών :

– Αστικό Βίντεο

– Asifa Austria – 30 χρόνια πειραματικό animation

– Πειραματικός κινηματογράφος

– Σώμα – Ήχος – Χώρος

– Transmedia

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Φεστιβάλ: Άννα Βάσωφ