Ο Ιλάν Μανουάχ, μουσικός, σχεδιαστής και τακτικός συνεργάτης του Κορμοράνου, που την εποχή εκείνη ζούσε και εργαζόταν στις Βρυξέλλες, τον Ιανουάριο του 2005 είχε μία επιθυμία. Ένα καλλιτεχνικό project με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι θα ασχολούνταν με διάφορα είδη τέχνης, για να δημιουργήσουν τοπία.

Η μόνη του απαίτηση, να λείπει η ανθρώπινη παρουσία.

Το καλλιτεχνικό project υλοποιήθηκε και οι βελγικές εκδόσεις La Cinquieme Couche, προχώρησαν στην έκδοση του βιβλίου «Δέντρα από πλαστικό, φύλλα από χαρτί / έγχρωμο νερό, καπνισμένος αέρας / σύννεφα εντόμων και τα τοπία χωρίς ουρανό του Ιλάν Μανουάχ», το οποίο περιλαμβάνει πολλά από τα σχέδια των καλλιτεχνών, αλλά και πολλά του Ιλάν Μανουάχ.

Ο Κορμοράνος εμπλούτισε αυτήν την έκδοση σε μία καινούρια πιο ολοκληρωμένη εκδοχή, τη «Χρυσή Εποχή». Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου στην αίθουσα τέχνης «Ερμούπολη» (Πνευματικό Κέντρο) θα εκτεθούν ορισμένα από τα αυθεντικά έργα των νέων καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στην εν λόγω έκδοση, καθώς και κάποια καινούρια έργα μερικών εκ των Ελλήνων συμμετεχόντων.

Ο εκδότης των βέλγικών εκδόσεων La Cinquieme Couche, που ανέλαβε την αρχική έκδοση, Xavier Lowenthal, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Info
Χρυσή Εποχή
Εκθεση και παρουσίαση βιβλίου
Από 5 Οκτωβρίου έως και 19 Οκτωβρίου
Αίθουσα τέχνης «Ερμούπολη»
Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης Σύρου
www.kormoranos.gr