Οι Χρονοταξιδευτές είναι μία καινοτόμος σειρά βιβλίων των Εκδόσεων Ταξιδευτής που απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες ,μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και στοχεύει σε μια γνωριμία τους με σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από ένα ελκυστικό ταξίδι στο παρελθόν.

Στόχος της σειράς και της συγγραφέως Ειρήνης Καμαράτου- Γιαλλούση είναι τα σύγχρονα παιδιά να συναντήσουν βιωματικά το παρελθόν και να κατανοήσουν ότι συνδέεται άμεσα με το παρόν και το μέλλον και πως όλα έχουν προσθέσει το μικρό τους λιθαράκι για να διαμορφωθεί η κοινωνία στην οποία σήμερα ζούμε. Η σειρά επίσης αποτελεί για τα παιδιά μια διαφυγή από τις συνθήκες  τεχνοκρατισμού και ταχύτατης τεχνολογικής προόδου στην οποία ζουν και η οποία δεν τους αφήνει το περιθώριο για κριτική σκέψη.

Ταξιδεύοντας με τον Σωκράτη, για παράδειγμα, πίσω στο χρόνο, ζουν μαζί του την αρχαία Ελλάδα και κατανοούν τις συνθήκες μέσα στις οποίες έζησε. Ακούν με ένα μαγικό τρόπο τα όσα είπε και στη συνέχεια τα βλέπουν να επαληθεύονται με περιπέτειες που τα ίδια βιώνουν στην πραγματική τους ζωή. Δε νιώθουν πλέον ξένη και απόμακρη την αρχαία Ελλάδα, αλλά την φέρνουν κοντά τους, συμπαραστάτη τους στον 21ο αιώνα.