Ενας Αθηναίος φωτογράφος που ζει στη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Καρκατσέλης, ξεδιπλώνει τα φιλμ του στη Γκαλερί Tsatsis Project έως τις 5 Μαΐου.

Ενας Αθηναίος φωτογράφος που ζει στη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Καρκατσέλης, ξεδιπλώνει τα φιλμ του στη Γκαλερί Tsatsis Project έως τις 5 Μαΐου


Στα πλαίσια της 19ης Διεθνής Φωτογραφικής Συγκυρίας η αίθουσα τέχνης Tsatsis Projects/Artforum παρουσιάζει την ατομική έκθεση του καταξιωμένου καλλιτέχνη, Βασίλη Καρκατσέλη. Ο φωτογράφος γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως εδώ και 20 χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Μόνιμη ασχολία του είναι κυρίως η χαρακτική και η φωτογραφία.


Στη φετινή έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο Χρόνος Παλίμψηστος, θέλει να μοιραστεί τις ανησυχίες και τις σκέψεις του σχετικά με το χρόνο ως πρόβλημα χώρου. Με εργαλείο τη φωτογραφία, αποφασίζει να παρουσιάσει στο κόσμο πόσο μικρός είναι ο χρόνος και πόσο εμπόδιο μπορεί να σταθεί στην εκπλήρωση της πραγματικότητας.


Ο Βασίλης Καρκατσέλη προσπαθεί να αποδείξει πως όταν βλέπεις μια φωτογραφία, είναι σχεδόν αδύνατον να καταλάβεις τη χρονική στιγμή την οποία τραβήχτηκε. Πέρα από αυτό όμως μέσα από την έκθεσή του γίνεται κατανοητό το γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον μέσα στο λίγο χρόνο της φωτογραφίας να αποτυπώσει όλα αυτά τα οποία έχει κατά νου.


INFO
Τsatsis projects/artforum: Μητροπόλεως 12, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 257552
Διάρκεια Έκθεσης: έως 5 Μαΐου