Αυτή η ενότητα εμπνεύστηκε από το ανθρώπινο σώμα. Η εικαστικός Έλενα Γαϊτάνη, γοητευμένη από την ανατομία του ανθρώπινου σώματος και τις εικόνες στο μικροσκόπιο, ξεκίνησε ένα ταξίδι ασταμάτητης δημιουργίας σε καμβά, με έντονες επιρροές από την αφηρημένη τέχνη και το σουρεαλισμό.

Μέσα από τα δικά της καλλιτεχνικά μάτια βλέπουμε πώς τα χρωμοσώματα, τα οστά, οι νευρώνες, η ίριδα, τα κύτταρα, τα δάκρυα, η καρδιά, το γυναικείο στήθος, η γονιμοποίηση αποτελούν αφετηρία δημιουργίας κι αστείρευτης φαντασίας η αποτύπωση των οποίων με χρώματα και εικαστικές τεχνικές τα αναβαθμίζουν από την πολύπλοκη οργανική τους λειτουργία σε έργα Τέχνης.

Έλενα Γαϊτάνη

Η Έλενα Γαϊτάνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1992 από τη σχολή Βακαλό με εξειδίκευση στη γραφιστική και τη διακόσμηση. Τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με τη γραφιστική της εργασία, ο πάντα ζωντανός οίστρος της ζωγραφικής μέσα της την οδήγησε στη δημιουργία διαφόρων, κατά καιρούς, έργων πάνω στα οποία ανέπτυξε προσωπικές μελέτες και τεχνικές. Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και ατομικές.