Διαχρονικά και οικουμενικά Χριστούγεννα είναι το θέμα της φετινής Γιορτής των Χριστουγέννων από το Ωδείο Ριζοπούλου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (στο κτίριο της οδού Πειραιώς). Με μουσικές από κάθε γωνιά του κόσμου, με μουσικά σύνολα που δημιουργούν σπουδαστές του Ωδείου μαζί με τους δασκάλους τους, με ιστορίες που ξεδιπλώνονται πίσω από τις μελωδίες, το Ωδείο Ριζοπούλου γιορτάζει τα Χριστούγεννα και μαζί την αρχή της τέταρτης δεκαετίας στη ζωή του.

Οι σπουδαστές του τμήματος Ιστορίας της Μουσικής, με συντονιστή τον δάσκαλό τους, κ. Δημήτρη Ουλή, θα παρουσιάσουν, με ζωντάνια και δημιουργικότητα, τις ιστορίες πίσω από τις μελωδίες που έχουμε συνηθίσει να ακούμε τα Χριστούγεννα και παραδόσεις από διάφορες εποχές και περιοχές του κόσμου. Στη γιορτή συμμετέχουν σπουδαστές κάθε ηλικίας (από μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού μέχρι και τελειόφοιτοι σπουδαστές) και οι καθηγητές τους.

Το Ωδείο Ριζοπούλου πορεύεται με στόχο την άρτια και σφαιρική μουσική εκπαίδευση, με οδηγό την παρακαταθήκη της ιδρύτριάς του Κλεονίκης Ριζοπούλου, η οποία το υπηρέτησε για 30 χρόνια με πίστη και με όραμα.

Kαλλιτεχνική επιμέλεια & διοργάνωση: Νίκος & Τέτη Αϊβαζίδου