Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προσκαλεί σε Πέμπτες με Μαγικές CineΙστορίες για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο του εορταστικού Χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Χανίων.

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου τέσσερις προβολές για όλη την οικογένεια στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο πλαίσιο των παραπάνω προβολών μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν:

Την Πέμπτη 23-12-2021 στις 8 το βράδυ την ταινία Τα Χριστούγεννα της Λουτσία του Christian Dyekjær (ελληνικοί υπότιτλοι)

Περίληψη

Ψηλά στη Βόρεια Γροιλανδία ζει η Λουτσία μαζί με τη μητέρα της την Κλαούντια και τον μπαμπά της, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό μας Άι Βασίλη. Η Λουτσία πηγαίνει στο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Σχολείο και θέλει να γίνει η επόμενη «αγιοβασιλίνα» της Δανίας. Όμως αυτό δεν επιτρέπεται μια και μόνο τα αγόρια μπορούν να διεκδικήσουν αυτόν τον τίτλο. Η Λουτσία διαμαρτύρεται συνεχώς και ο υπεύθυνος των σπουδών της αποφασίζει να της δώσει την ευκαιρία ν’ αποδείξει ότι και τα κορίτσια είναι εξίσου ικανά. Της αναθέτει να πραγματοποιήσει τη χριστουγεννιάτικη ευχή του Άλμπερτ, που δεν είναι άλλη από το να γίνει καλά ο μπαμπάς του, ο οποίος πάσχει από μια μυστηριώδη ασθένεια. Υπεύθυνος για την αρρώστια του είναι ο απαίσιος Κράμπους. Η Λουτσία αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να πιάσει τον Κράμπους, ώστε να θεραπευτεί ο πατέρας του Άλμπερτ. Η Λουτσία πηγαίνει στη Δανία μαζί με τον πάτερα της για να εντοπίσουν τον Κράμπους κι έτσι ξεκινάει μια συναρπαστική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, καθώς ανακαλύπτουν ότι και κάποιος άλλος κυνηγάει τον απαίσιο Κράμπους.

Την Πέμπτη 30-12-2021 στις 11:00 το πρωί το μοναδικό animation Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος του Jannik Hastrup (μεταγλωττισμένο)

Περίληψη

Μια μέρα ένα μικρό κορίτσι εισβάλει στον κόσμο της Σιρκλίν. Το όνομά της είναι Κοκό και μοιάζει με τη Σιρκλίν – μόνο που εκείνη έχει μαύρη επιδερμίδα, σγουρά μαλλιά και φοράει στέμμα. Είναι πριγκίπισσα και λέει στη Σιρκλίν ότι προέρχεται από τη χώρα όπου η σοκολάτα μεγαλώνει στα δέντρα. Αυτό είναι ένα μέρος που οι δύο φίλοι της Σιρκλίν, ο Ίγκλοφ και ο Φρέντερικ, θα ήθελαν να επισκεφθούν. Ο παππούς γνωρίζει την Αφρική όπως την παλάμη του χεριού του, κι έτσι ξεκινούν με το αεροπλάνο του, παίρνοντας και τον Όσβαλτ: έναν φοβερό ρινόκερο που έχει βαρεθεί να τον κάνουν ό,τι θέλουν οι μεγάλοι. Ο Όσβαλντ όμως δημιουργεί συνέχεια προβλήματα στους φίλους μας. Στην ταινία παρακολουθούμε μια ιστορία για την φιλία και τις δυσκολίες του να είσαι μικρός.

Την Πέμπτη 30-12-2021 στις 8 το βράδυ την ταινία Ο Αδερφός Μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους του Stefano Cipani (ελληνικοί υπότιτλοι)

Περίληψη

Ο Jack έχει έναν αδελφό, τον Gio, ο οποίος έχει σύνδρομο Down. Ως παιδί ο Jack πίστευε το τρυφερό ψέμα που του είχαν πει οι γονείς του, ότι δηλαδή ο Gio ήταν ένα ξεχωριστό παιδί με υπερδυνάμεις. Τώρα που σε λίγο θα πάει στο γυμνάσιο ο Τζακ δεν πιστεύει πια ότι ο αδελφός του είναι υπερήρωας, αλλά σχεδόν ντρέπεται για αυτόν, ειδικά από τότε που γνώρισε την Arianna.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Την Πέμπτη 06-01-2022 στις 8 το βράδυ την ταινία Jim Button του Dennis Gansel (ελληνικού υπότιτλοι)

Περίληψη

Ο Τζιμ Μπάτον, ο φίλος του Λουκ και η Έμμα, ζουν στο νησί της Morrowland. Μια μέρα, ξεκινούν μία μεγάλη περιπέτεια. Το ταξίδι τους, τους φέρνει στο βασίλειο του αυτοκράτορα της Mandala, από όπου ξεκίνησαν για να σώσουν την κόρη του Li Si, που έχει απαχθεί. Οι τρεις του, μπαίνουν στην Πόλη των Δράκων για να ελευθερώσουν την πριγκίπισσα και να ανακαλύψουν το μυστικό της καταγωγής του Τζιμ.

Οι ταινίες προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ενώ οι δύο από αυτές προβάλλονται με την συνεργασία και την υποστήριξη της Παιδικής και Νεανικής Ταινιοθήκης του Νεανικού Πλάνου.

*Σε όλες τις εκδηλώσεις θα τηρούνται τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.