Το Βρυσάκι Χώρος Τέχνης και Δράσης στολίζεται Χριστουγεννιάτικα! Γίνεται το πιο γιορτινό και ζεστό σπίτι στην Πλάκα και αφήνει τις πόρτες του ανοιχτές σε όσους έχουν την ανάγκη να ακούσουν ή να πουν μία γιορτινή ευχή από καρδιάς.

Μαμάδες εν δράσει μαγειρεύουν σπιτικές λιχουδιές και στρώνουν ένα οικογενειακό τραπέζι για εκείνους που το χρειάζονται στο γιορτινό μας Gifted food. Οι μικροί και οι μεγαλύτεροι φίλοι μας μαθαίνουν ιστορίες απ’ τα Χριστούγεννα της παλιά Αθήνας και όλοι μαζί γιορτάζουμε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου τα 3 χρόνια του Βρυσακίου!

Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Δωρεάν είσοδος για μικρούς και μεγάλους

«3 Χρόνια Βρυσάκι»

Εικαστική Έκθεση από τις 20 Δεκεμβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου για τα τρία χρόνια του Βρυσακίου με αναδρομή σε όλες τις εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον χώρο. Γιορτάζουμε τα τρίτα μας γενέθλια με μία μεγάλη έκθεση συντροφιά με όλους τους καλλιτέχνες που παρουσίασαν τα έργα τους στο Βρυσάκι. Θυμόμαστε τις εκθέσεις που μας συγκίνησαν, μας εντυπωσίασαν, μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 18.00 ξεναγούμαστε στην έκθεση και γνωρίζουμε καλύτερα τα έργα, τους καλλιτέχνες και το όραμά τους,

20 Δεκεμβρίου – 5 Ιανουαρίου
Καθημερινά 11.00-20.00
Είσοδος ελεύθερη

Κοινωνική Δράση

Εθελοντική Αιμοδοσία για όλους
Φοιτητικό Περιοδικό Καλειδοσκόπιο σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Αιμοπετάλιο

Ένα φεστιβάλ τεχνών, που θα περιλαμβάνει εθελοντικές εκδηλώσεις όπως συναυλίες, κουκλοθέατρο, προβολή ταινίας, συλλογή ρούχων και παιχνιδιών για παιδιά, συλλογική ζωγραφική και προσφορά φαγητού σε απόρους. Κι όλα αυτά για να συγκεντρώσουμε αίμα για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Αιμοπετάλιο. Συνδυάζουμε την αιμοδοσία με τις υψηλές έννοιες του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας με τον πολιτισμό και τα γράμματα, διατηρώντας συνεργασία με την κινητή Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών και σε αυτή την εκδήλωση.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, 10.00- 18.00

Παιδικό

«Παλιά Αθήνα – Ιστορίες Χριστουγέννων απ’ την Παλιά Αθήνα»

Γνωριμία με την Παλιά Αθήνα, την ιστορία και τα έθιμα της. Το Βρυσάκι, ένα παραδοσιακό σπίτι της παλιάς Αθήνας που από το 1890 στέκεται φρουρός ανάμεσα στην Αρχαία Αγορά και τη σύγχρονη πόλη, σας προσκαλεί σε μία διαδραστική περιήγηση στην Παλιά Αθήνα. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (ξεναγήσεις, προβολές, εκπαιδευτικά παιχνίδια) γνωρίζουμε την όμορφη πόλη της Αθήνας και την πλούσια ιστορία της που ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει έως τις μέρες μας.

Στο χριστουγεννιάτικο αυτό πρόγραμμα οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τη χριστουγεννιάτικη Αθήνα μίας άλλης εποχής και τα μυστικά της. Τέσσερις παραστάσεις θα δώσουν χαρά στα τα ωφελούμενα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας,, του δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, του Ιδρύματος Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα και του Χαμόγελου του Παιδιού,.

Δευτέρα 16 και 23 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

«Ένα στολίδι για την σκεπή»

Βιβλία, στολίδια, ημερολόγια, μαρμελάδες, φαγητά, δώρα και Χριστουγεννιάτικη διάθεση για να φτιάξουμε ξανά την σκεπή μας. Από τις 20 Δεκεμβρίου και μέχρι και τις 22 μπαίνουμε σε χριστουγεννιάτικο κλίμα! Αγοράζουμε όμορφα χειροποίητα στολίδια, παλιά ρούχα και βιβλία, τρώμε ζεστή σούπα κι απολαμβάνουμε ένα ζεστό κρασί με κανέλα και μυρωδικά παρέα με φίλους.

20 έως 22 Δεκεμβρίου από τις 11.00
Είσοδος ελεύθερη

Πάρτυ  «3 Χρόνια Βρυσάκι»

Ένα μεγάλο ανοιχτό πάρτυ για όλους τους φίλους μας. Θυμόμαστε παλιές καλές στιγμές, ονειρευόμαστε τις επόμενες! Μια βραδιά αφιερωμένη στον στόχο μας για την συντήρηση της σκεπής μας. Χορεύουμε και διασκεδάζουμε σε χριστουγεννιάτικο κλίμα και συμβάλουμε στο στόχο μας!

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 21.30
Είσοδος ελεύθερη

Gifted food

Ένα οικογενειακό γεύμα για οικογένειες που έχουν ανάγκη στο πιο ζεστό σπίτι της Πλάκας, με την στήριξη των Μαμάδων εν δράσει του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Αφιερώνουμε την Κυριακή μας σε ένα τραπέζι οικογενειακό, για τους φίλους μας. Στρώνουμε τα πιο ωραία τραπεζομάντιλα μας και ετοιμάζουμε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για ανθρώπους που έχουν ανάγκη μία χαρούμενη Κυριακή κι ένα οικογενειακό τραπέζι στο Πλακιώτικο σπίτι μας, στο Βρυσάκι!

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στη 13.00
Είσοδος ελεύθερη

Χορεύουμε μέχρι τελικής … πτώσης!

Μια απλή και διασκεδαστική χορογραφία από επίδοξους χορευτές σε έναν τετράωρο μαραθώνιο χορού για καλό σκοπό! Μαθαίνουμε χορογραφίες, τεστάρουμε τις αντοχές μας  και διασκεδάζουμε παρέα! Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου μαθαίνουμε διαφορετικά είδη χορού, από hip-hop και jazz μέχρι Oriental και Burlesque! Διαγωνιζόμαστε στις αντοχές μας στη Salsa και στο Latin! Ο τελευταίος ακούραστος χορευτής κερδίζει για έναν μήνα  δωρεάν μαθήματα χορού από επαγγελματία καθηγητή! Αντέχετε?

Αναλυτικό πρόγραμμα μαραθώνιου χορού:
17:00-17:15: Registration
17:15-17:30: Ζέσταμα/stretching
17:30-17:50: Σύγχρονο
17:50-18:10: Hip-hop
18:10-18:30: Jazz
18:30-18:50: Sh’bam
18:50-19:10: Zumba
19:10-19:30: Burlesque
19:30-19:50: Oriental
19:50-20:10: Bollywood
20:10-20:30: Salsa
20:30-20:50: Latin
20:50-21:00: Αυτοσχεδιασμός

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 17.00-21.00
Είσοδος ελευθερη