Το βιβλιοπωλείο Βιβλιο…ιδέες γιορτάζει τα Χριστούγεννα παρέα με αγαπημένα βιβλία και συγγραφείς και σας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 σε δύο εκδηλώσεις που ζωντανεύουν τη χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Ο Άγιος Βασίλης έχει μπελάδες (εκδόσεις Μεταίχμιο)
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, 12.30 το μεσημέρι

Τα δέντρα έχουν στολιστεί, οι κάλτσες έχουν μπει στη θέση τους και όλοι περιμένουν με αγωνία τα Χριστούγεννα! Όμως, στο χωριό του Αϊ- Βασίλη η μία δυσκολία διαδέχεται την άλλη! Η λίστα με τα δώρα εξαφανίστηκε, το χαρτί περιτυλίγματος τελειώνει και οι τάρανδοι πείσμωσαν και δεν θέλουν να πετάξουν! Θα προλάβει τελικά ο Άγιος Βασίλης να ξεπεράσει τα εμπόδια ή μήπως θα χαθεί για πάντα η χριστουγεννιάτικη μαγεία;
Σας περιμένουμε για να μεταμορφωθούμε σε ευρηματικά ξωτικά και να βοηθήσουμε τον Άγιο Βασίλη να μοιράσει σε όλους την αγάπη του και φέτος!

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών.


Η Μαρμελαδού (εκδόσεις Πατάκη)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, 6.00 το απόγευμα
Χριστουγεννιάτικη συνάντηση με τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Είναι αλήθεια ότι οι μαρμελάδες της Νίνας μπορούν να μετατρέψουν τους γρουσούζηδες σε γλυκο-μίλητους, το κοίταγμα σε γλυκο-κοίταγμα, την πατάτα σε γλυκο-πατάτα ακόμα και το πικραμύγδαλο σε γλυκό αμυγδαλωτό; Έτσι λένε όσοι τις έχουν δοκιμάσει και αν κάνεις λίγη ησυχία θα ακούσεις κι εσύ τα λόγια τους, “Οι μαρμελάδες της Νίνας είναι μαγικές…”. Αν είναι αλήθεια, άραγε θα καταφέρουν να μαλακώσουν τη σκληρή καρδιά του άδικου νεαρού βασιλιά και να σκορπίσουν αγάπη στο άτυχο βασίλειο;
Σας περιμένουμε για να βρούμε το μυστικό συστατικό των πιο γλυκών μαρμελάδων που φτιάχτηκαν ποτέ! Μην βιαστείτε να απαντήσετε, δεν είναι η ζάχαρη… Όσοι το μαντέψατε ελάτε να μας το φανερώσετε, οι υπόλοιποι κάνουμε υπομονή μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου!

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.