Μία παιδική παράσταση και ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά επιφυλάσσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς για τα παιδιά και τους γονείς που θα περάσουν τις εορτές στο νησί της Χίου. Ειδικότερα:

«Κόκκινη κλωστή μπλεγμένη» στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο | Τρίτη 10 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00-11:00 και 11:30-12:30)

Τι συμβαίνει στο μαγισσοσχολείο όταν οι Μάγισσες μπερδεύουν τα μαγικά ραβδάκια τους; Η τεμπελιά, η ζήλια και η βαρεμάρα μπαίνουν σε κάθε γωνιά του σχολείου. Όλα γίνονται άνω-κάτω! Η θεατρική ομάδα πασπARTού θα παρουσιάσει σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την παιδική θεατρική παράσταση «Κόκκινη κλωστή μπλεγμένη», βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι της Ειρήνης Σταματίου.

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία και επιμέλεια παράστασης: Φάνια Βαλάση
Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Κωνσταντίνα Μαρτίνη, Γιάννης Μπάμπαλης, Ματίνα Ταραζή, Φάνια Βαλάση
Διάρκεια: 60 λεπτά

«Χριστούγεννα όπως παλιά» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου | Κυριακή 15 Δεκεμβρίου (ώρες 11:30-13:30)

Σε συνεργασία με το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας της Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων, το ΠΙΟΠ διοργανώνει ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι, για παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών. Με απλά υλικά και χαρούμενη διάθεση οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά στολίδια για να στολίσουν τον χριστουγεννιάτικο σχίνο.

Παράλληλα, παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών, θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα καράβια, σε ένα εργαστήρι που στόχο έχει να κρατήσει ζωντανή τη λαϊκή μας παράδοση. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τρισδιάστατα καραβάκια, τα οποία θα διακοσμήσουν στη συνέχεια με ακρυλικά χρώματα.