Ο Αρκτούρος βγαίνει στο δρόμο το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου και περιμένει παιδιά και μεγάλους για κατασκευές και περιβαλλοντικά παιχνίδια, διαγωνισμό ζωγραφικής και μηνύματος για την αρκούδα με δώρο ένα Σαββατοκύριακο στο Νυμφαίο, κρασί, χριστουγεννιάτικες ευχές και αγορές.

Μαζί με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος με τα αναμνηστικά του Αρκτούρου που υποστηρίζουν τη δράση του για το περιβάλλον και την άγρια ζωή.

Ο Αρκτουρος στο Βαφοπούλειο και στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Αρκτουρος θα πραγματοποιήσει από το Νοέμβριο έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς σειρά εκδηλώσεων για παιδιά Δημοτικού. Γενικό σύνθημα των εκδηλώσεων αυτών είναι:

Κάνω την άγρια ζωή, κομμάτι της ζωής μου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διαδραστικές παρουσιάσεις και πολύ παιχνίδι (κατασκευές με βάση φυσικά υλικά) για τα άγρια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση και για τα ορεινά οικοσυστήματα της χώρας μας που αποτελούν πηγή ζωής για όλους μας.

Το σπίτι του Αρκτούρου  στον μαγικό κόσμο της Ονειρούπολης!

Για 5η συνεχή χρονιά ο Δήμος Δράμας μεταφέρει τους επισκέπτες του σε έναν ονειρικό κόσμο και ντύνει τις γιορτές των Χριστουγέννων με μαγεία, παιχνίδι και ενημέρωση. Το παιδικό φεστιβάλ της Ονειρούπολης, θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του από τις 3 Δεκεμβρίου 2008 έως και τις 3 Ιανουαρίου 2009 και θα δέχεται μικρούς και μεγάλους όλες τις μέρες, πρωινές και απογευματινές ώρες.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ξύλινα σπιτάκια που θα στηθούν στον Δημοτικό Κήπο και την Πλατεία, το Σπίτι του Αρκτουρου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την καφέ αρκούδα, το μεγαλύτερο θηλαστικό της Ευρώπης που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Θα μπορούν επίσης να ψηφίσουν την αγαπημένη τους αρκούδα, από τις πρώην αιχμάλωτες που φιλοξενεί ο Αρκτούρος  στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο. Η πιο αγαπημένη αρκούδα θα υιοθετηθεί από την Ονειρούπολη. Η επίσκεψη θα ολοκληρώνεται με πήλινες κατασκευές από χαρούμενα αρκουδάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια με θέμα την αρκούδα.