Μια μεγάλη μουσική γιορτή με οικοδέσποινα τη Μαρία Φαραντούρη και αφηγητή τον Γιώργο Χωραφά περιμένει τους φίλους του Μεγάρου Μουσικής στις 23, 25 και 26 Δεκεμβρίου…

Μουσική και κινηματογράφος, συναρπαστικός συνδυασμός για τα Χριστούγεννα, μια γιορτή μέσα στις γιορτές. Το Μέγαρο Μουσικής προτείνει ένα χορταστικό ταξίδι στις γοητευτικές αυτές τέχνες, με οικοδέσποινα τη Μαρία Φαραντούρη και ξεναγό-αφηγητή τον Γιώργο Χωραφά, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τον Νίκο Τσούχλο και το συγκρότημα Jazz-Rock του Γιώργου Φακανά, σε ένα προσκύνημα στη φάτνη της 7ης τέχνης. Οι κινηματογραφικές αυτές συναυλίες της Σειράς Γέφυρες εντάσσονται στο πλαίσιο του Κύκλου Χριστούγεννα στο Μέγαρο. 

Τα τραγούδια  προέρχονται από βραβευμένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και τις ενορχηστρώσεις τους έχουν κάνει ο Κώστας Κλάββας και ο Γιώργος Φακανάς. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας συμμετέχει ως σολίστ ο πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου.

Στο Jazz-Rock συγκρότημα, YFG – Yiorgos Fakanas Group, εκτός από τον Γιώργο Φακανά στο μπάσο, συμμετέχουν, ο Τάκης Πατερέλης στο σαξόφωνο, ο Αντώνης Ανδρέου στο τρομπόνι, ο Μάριος Τούμπας στα πλήκτρα και ο Νίκος Καπηλίδης στα ντραμς.