Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Χρίστου Λογαρίδη με τίτλο “In time“, που θα έχει διάρκεια από τις 20 Ιανουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2014.

« Ο παρών χρόνος και ο παρελθών χρόνος, είναι ίσως και οι δύο παρόντες στον μέλλοντα χρόνο. Αν όλος ο χρόνος είναι αιωνίως παρών, όλος ο χρόνος δεν μπορεί να πληρωθεί. ‘Ότι θα μπορούσε να συμβεί είναι μια αφαίρεση που παραμένει μια διαρκής δυνατότητα μόνο σ έναν κόσμο από εικασίες. Ότι θα μπορούσε να συμβεί και ότι συνέβη, δείχνουν σ’ ένα τέλος που είναι πάντα παρόν.»

Τ. Σ. ΕΛΙΟΤ

Διαβάζοντας ένα κείμενο που γράφτηκε πριν χιλιάδες χρόνια, κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, αλλά αυτόματα το παρελθόν υπάρχει στο παρόν και στο μέλλον. Το ίδιο και με τη ζωγραφική. Πολλά έργα, μιλάνε για το μέλλον και μας μεταφέρουν εκεί. Αλλά και στο σύμπαν, κοιτάζοντας τους γαλαξίες, βλέπουμε το παρελθόν μας. Όμως αυτοί που από εκεί μακριά παρατηρούν εμάς, πάλι βλέπουν το παρελθόν τους. Άρα χρόνος δεν υπάρχει. Ίσως ο χρόνος να είναι μια εκδήλωση του άχρονου, να είναι αθάνατο πνεύμα που απλά περιμένει να το ανακαλύψουμε, ίσως γι αυτό έργα που δημιουργήθηκαν σε εποχές ευμάρειας να περιγράφουν τόσο καλά αυτή τη σκοτεινή εποχή. Γι αυτό ίσως και τα έργα που δημιουργούνται σε αυτή τη σκοτεινή εποχή, να έχουν τόσο φως.

Στα εγκαίνια της έκθεσης τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 ο Δρ.Μάνος Δανέζης (Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής, Τμήμα Φυσικής Ε.Κ.Π.Α), θα βοηθήσει μαζί με τα χρώματα που πλάθουν χρόνο, να μας αποκαλύψει τα μυστικά του άχρονου χρόνου.

Ο Χρίστος Λογαρίδης, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών, φωτογραφία και ζωγραφική με δάσκαλο τον Θ. Δρόσο. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ αυτή είναι η 10η ατομική του έκθεση. Συνεργάστηκε με πολλά γνωστά περιοδικά και εφημερίδες, σαν φωτογράφος, δημοσιογράφος και αρθρογράφος, ενώ τα τελευταία χρόνια ζωγραφίζει και στο ραδιόφωνο. Έχει γράψει το βιβλίο « Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».