Η έκθεση Between Worlds [Ανάμεσα σε κόσμους] θα εγκαινιαστεί στις 10 Ιουλίου και ο καλλιτέχνης θα είναι παρών διαδικτυακά, μέσω του Instagram live. Η καλλιτεχνική πρακτική του Χρίστου Ακορδαλίτη αποτελείται από ελαιογραφίες και κεραμικά. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Ντίσελντορφ, στο ζωγραφικό εργαστήρι του καθηγητή Andreas Schulze και στο εργαστήριο γλυπτικής του εικαστικού Tony Cragg.

Κάθε έργο του Ακορδαλίτη είναι σαν να δημιουργήθηκε σε κινηματογραφικό στούντιο ταινιών μικρού μήκους. Στα έργα του πρωταγωνιστούν ανθρώπινοι ήρωες που εκ πρώτης όψεως φαίνονται αστείοι και παιχνιδιάρικοι αλλά διαθέτουν πολυεπίπεδες προσωπικότητες και συναισθηματικό βάθος. Ο Ακορδαλίτης ζωγραφίζει «σενάρια» για τους ήρωες του που διαδραματίζονται σε σαφείς χρονικές στιγμές, οι οποίες σηματοδοτούνται από το πώς αναπαριστά το φως της ημέρας στο φόντο του κάθε έργου.

Η δράση περιβάλλεται από επιμελώς επιλεγμένα «σκηνικά» που ξεπηδούν από αναπαραστάσεις τοπογραφιών εμπνευσμένες από το αστικό τοπίο. Τέλος, ο Ακορδαλίτης χτίζει τις σκηνές του με προσοχή, ούτως ώστε να ισορροπούν ανάμεσα στο πραγματικό, στο κωμικό και στη νοσταλγία, χρησιμοποιώντας αντικείμενα, φαγητά, ρούχα και ζώα σαν σκηνικό διάκοσμο για να εξελιχθούν δράσεις και να αποκαλυφθούν συναισθήματα.

Για την έκθεση Between Worlds ο Ακορδαλίτης παρουσιάζει μία σειρά έργων γεμάτα χιούμορ, ελπίδα και ανθρωπιά στην οποία παρουσιάζονται συνηθισμένοι [αντι]ήρωες σε καθημερινές μικρές στιγμές χαλάρωσης (πίνοντας καφέ, κόβοντας λουλούδια) πριν και όσο εξελίσσεται η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού. Η τρέχουσα δουλειά του Ακορδαλίτη φαίνεται να υπονοεί ότι όποιος κι αν είσαι, ό,τι και να κάνεις, όποια και αν είναι η δυσκολία που μπορεί να βιώνεις, ένα μικρό κομμάτι του εαυτού σου γνωρίζει πώς μαζί με την καθημερινή αντιμετώπιση των κινδύνων χρειάζεσαι και κάποιες στιγμές απόλαυσης.

Άλλωστε όσο απλό και αν φαίνεται για να είναι αληθινό, η μετατόπιση της προσοχής στις μικρές, καθημερινές απολαύσεις στη ζωή μπορεί να αντισταθμίσει τις συνέπειες του στρες ή των αρνητικών γεγονότων. Κάθε έργο στην έκθεση αποτελεί ένα μήνυμα που μεταδίδει την αξία μίας προσωπικής στιγμής απόλαυσης. Ανθισμένα λουλούδια, παραλίες και πλούσια φύση προβάλλονται έντονα, μαζί με ανθρώπους που τα απολαμβάνουν και άλλους που αναπολούν τέτοιες στιγμές.

Στα έργα του Ακορδαλίτη, ορισμένες χειρονομίες τονίζονται υπερβολικά προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αξία των θετικών εμπειριών και των συναισθημάτων που προκαλούν. Παρατεταμένες γλώσσες που γλείφουν λεμόνια ή και στήθη, άνθη που χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινα αξεσουάρ, μεγάλα χαμόγελα και μακρόστενες μύτες, όλα χρησιμοποιούνται ως μηχανισμοί από τον καλλιτέχνη για να διασκεδάσει τον εαυτό του και τον θεατή του, με χιούμορ και πράξεις καλοσύνης.

Με μικρές στιγμές από διαφορετικούς κόσμους ως αφετηρία για την έκθεση του Χρίστου Ακορδαλίτη, το Between Worlds στοχεύει να βγάλει τον επισκέπτη του από τη ρουτίνα του και να τον φέρει σε αρμονία με το περιβάλλον του με έναν νέο τρόπο. Ακόμα κι αν το περιβάλλον του αυτή τη στιγμή είναι μια διαδικτυακή οθόνη ή ένα στενό αστικό μπαλκόνι.