Το M Art Space παρουσιάζει την έκθεση κεραμικής της Χριστίνας Μόραλη με τίτλο «Χρονολόγιο».

Η έκθεση, θα διαρκέσει από τις 27 Απριλίου έως και τις 25 Μαΐου 2013, ενώ θα είναι κλειστή από 3 έως και 7 Μαΐου 2013.

Για την έκθεση

Με ματιά αμιγώς καλλιτεχνική και αναλυτική , η προσέγγιση της Χριστίνας Μόραλη  διεισδύει στον ανθρώπινο ψυχισμό και τα συναισθήματα τα οποία αποτελούν βασική πρώτη ύλη και έναυσμα για την γλυπτική της δημιουργία.  Χρηστικά καθημερινά αντικείμενα,  καθώς και φόρμες ρεαλιστικές αποτυπώνουν  μια διαφορετική ενδόμυχη πραγματικότητα παράλληλη με την αντικειμενική, μια πραγματικότητα συναισθημάτων τα οποία είναι η πνοή, η ψυχή των έργων της δημιουργού. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό ως μία ξεχωριστή οντότητα με χρώμα και σχήμα.  Στρέφοντας το ενδιαφέρον στον εσωτερικό κόσμο σκοπός της καλλιτέχνη είναι να αφυπνίσει και να προκαλέσει. Να προκαλέσει τον καθένα ξεχωριστά ώστε να αναζητήσει την αλήθεια μέσα του, την δική του συμφωνία με την ζωή. Βλέποντας μέσα μας αναγνωρίζουμε τις δικές μας πραγματικές εκφράσεις και τη δική μας προσωπική συμφωνία με την ομορφιά της ζωής. Αυτή είναι η συμφωνία όλων μας σε όλα όσα συμβαίνουν και εκφράζονται γύρω μας, είναι ο λόγος που μας ωθεί να απολαμβάνουμε την ομορφιά που μας έχει δοθεί. Το έργο της Χριστίνας επιχειρεί να διεισδύσει στο συλλογικό ασυνείδητο, έχοντας όμως πάντα ως αφετηρία την ατομικότητα, γνωρίζοντας καλά ότι η αλήθεια της ψυχής είναι οικουμενική. _Ευγενία Ι. Μανωλιουδάκη – επιμελήτρια

Παράλληλες Ενέργειες

Η κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη και ο sommelier Δημήτρης Λίτινας συναντιούνται για άλλη μια φορά. Παράλληλα με την έκθεση Χρονολόγιο το M art a la Bouche οργανώνει κύκλο συναντήσεων οινογνωσίας και με pop up εκπλήξεις γνωστούς chef αντιπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας (το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στα εγκαίνια της έκθεσης).

Χριστίνα Μόραλη

Η Χριστίνα Μόραλη εδώ και 30 χρόνια έχει συνδέσει το όνομά της με την κεραμική τέχνη. Με  σπουδές στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο  και στο Hammersmith College of Art  στην Αγγλία, με διακρίσεις και επιτυχημένες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό,  πλούσια επαγγελματική δράση και ξεχωριστή πρωτοτυπία στην εικαστική μορφή των αντικειμένων της, η Μόραλη ανήκει στους σύγχρονους καλλιτέχνες που χάρισαν νέα πνοή στην Ελληνική κεραμική τέχνη. Έργο της βραβεύθηκε και τοποθετήθηκε σε κτίριο στο City of London. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στην κεραμική το 1975. Με υλικό τον εύπλαστο πηλό αλλά και το αλουμίνιο αργότερα, δημιουργεί αντικείμενα και εικαστικές συνθέσεις που γεννούνται από την ανάγκη έκφρασης προσωπικών βιωμάτων και συναισθημάτων. Δημιουργεί εικαστικά, διακοσμητικά και χρηστικά κεραμικά. Δουλεύει κυρίως με πηλό stoneware. Χρησιμοποιεί και terracotta και πορσελάνη. Από το 1977 αρχίζει να δημιουργεί αντικείμενα από αλουμίνιο εμπνευσμένα από την ‘pop art’.

Έχει βραβευθεί  3 φορές σε Πανελλήνιες Εκθέσεις Κεραμικής , με 1ο, 2ο βραβείο και έναν έπαινο.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επίσης έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Κεραμιστών Καλλιτεχνών

Ελλάδας, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος 8 χρόνια.

Δημήτρης Λίτινας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και από την τρίτη δημοτικού ήξερε ότι ήθελε να γίνει χημικός και μάγειρας. Αρκετά χρονιά αργότερα έμαθε στο πανεπιστήμιο από τον καθηγητή Δημήτρη Γαλανό στο μάθημα της χημείας τροφίμων, ότι οι χημικοί γενικά είναι και καλοί μάγειρες γιατί έχουμε πολύ καλή συναίσθηση  του τι και πόσο πρέπει να προσθέσουν σε κάτι για να βγει καλό.  Τελειώνοντας το χημικό στην Αθήνα και παίρνοντας και το δίπλωμα του οινολόγου, συνέχισε με μεταπτυχιακά στην Αγγλία πρώτα στην μηχανολογία τροφίμων και μετά στην διασφάλιση ποιότητας τροφίμων. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία ήρθε και σε επαφή με τον τεράστιο κόσμο του παγκοσμίου κρασιού. Κάνοντας σειρές σεμιναρίων στο Λονδίνο αλλά και παρακολουθώντας ένα εξάμηνο τμήμα στην Γαλλία στο Montpellier σχετικά με τα κρασιά και την γευσιγνωσία κατάλαβε ότι γεννήθηκε για να τρώει και να πίνει.Γυρνώντας στην Αθήνα άνοιξε το 1995 στο Ψυρρή το πρώτο του μαγαζί το Aspro με μια πρωτόγνωρη για την εποχή λίστα κρασιών με κρασιά από όλο τον κόσμο και το 1999 μαζί με τον Χρύσανθο Καραμολέγκο άνοιξε το αριστερά δεξιά. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών ασχολήθηκε με την οινοχοΐα παίρνοντας μέρος το 1996 και στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό οινοχόων στην Ruinart και μαζί με άλλους Έλληνες συναδέλφους συστήσαμε την ένωση ελλήνων οινοχόων. 

Μ art Space

Εξέλιξη της πολύχρονης προσπάθειας της M art Manolioudakis να προσεγγίσει την τέχνη με μια διαφορετική ματιά πέρα από οποιοδήποτε στερεότυπο, ο χώρος τέχνης M art Space δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2007 σε ένα ριζικά αναδιαμορφωμένο παλιό αθηναϊκό διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας του Κολωνακίου (Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου). Δίνοντας καινούρια, ριζικά διαφορετική ζωή σε έναν χώρο που στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως κατοικία, έδρα εταιρίας και δικηγορικό γραφείο, το M art Space φιλοδοξεί να προσεγγίσει με την ίδια ανανεωτική νοοτροπία και την σύγχρονη τέχνη μέσα από περιοδικές εκθέσεις νέων καλλιτεχνών απ όλο τον κόσμο, πωλητήριο έργων τέχνης και μοναδικών κοσμημάτων κι αντικειμένων, φιλοδοξώντας να δώσει νόημα στο σλόγκαν «όχι απλά μια ακόμη γκαλερί».