Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση της Χριστίνας Δάρρα με τίτλο «Tangram fragments of the self».

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στις 20.00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουνίου 2013.

Υπάρχουν στιγμές στην ζωή μας που γινόμαστε κομμάτια. Ένας σωρός από σπασμένα κομματάκια. Τότε κανείς επιστρατεύει τις δυνάμεις του και προσπαθεί να βάλει τα κομμάτια στην θέση τους. Οφείλει όμως πρώτα να τα αναγνωρίσει: ποιο είναι ποιο, τι είναι τι, τι δουλειά κάνει, που θα έπρεπε να βρίσκεται. Ανακαλύπτει κανείς κομμάτια που δεν ήξερε ότι τα είχε, δεν γνώριζε την χρήση τους, η τα χρησιμοποιούσε λανθασμένα.

Αργά, κάνοντας εύστοχες και άστοχες κινήσεις, ξαναστήνεται το παζλ της προσωπικότητάς του. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος αποτέλεσμα. Σημασία έχει η σκληρή διαδικασία του επαναπροσδιορισμού.

Αυτή η διαδικασία θυμίζει σχηματικά το Tangram. Παιχνίδι από την Κίνα, άγνωστο πόσο παλιό, έχει επτά γεωμετρικά σχήματα, τα οποία συνθέτοντας, φτιάχνει κανείς μια οποιαδήποτε εικόνα. Από τα σχήματα απουσιάζει ο κύκλος και οι καμπύλες.

Δεν υπάρχει νικητής σε αυτό το παιχνίδι, όπου οι συνδυασμοί είναι άπειροι. Ο καθένας φτιάχνει την δική του εικόνα διαλέγοντας ενσυνείδητα ή μη τα κομμάτια του.

Χριστίνα Δάρρα

Η Χριστίνα Δάρρα γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts και χαρακτική στο Λονδίνο στο Central St. Martins College of Art & Design.

Solo Exhibitions

2012 Benaki Museum, “Sweets Are Not Forever”, Athens

2008 Zouboulakis Gallery, “I hate to be controlled”, Athens

2005 D624, “Escapeland”, Athens

2004 Millefiori Art Space, “Domesticity”,Athens

2000 Zouboulakis Gallery, “Fear & Rage”, Athens

1999 Kalfayan Gallery, “I am”, Thessaloniki

1999 Olga Georgandea “I am”, Gallery, Athens

1997 ART ATHINA ’97, Stand Olga Georgandea Gallery

1997 Olga Georgandea Gallery, Athens

1996 Astra Gallery, Athens

Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.