Το χοροθέατρο aleajactaest παρουσιάζει την χοροθεατρική perfomance Χρη στο πλαίσιο του φεστιβάλ open September 2, που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο VAULT theatre plus.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Χρή

Κοινωνία .Το οργανωμένο σύνολο ανθρώπων που συνδέεται με θρησκευτικούς, πολιτικούς, εθνικούς και άλλων τύπων δεσμoύς. Ένα σύνολο μονάδων που αναγκάζονται αυτοβούλως σε κοινά χαρακτηριστικά. Που συμβιώνουν σε ορισμένο τόπο και χρόνο υπό την επίδραση εξελίξεων που ξεκινουν από αυτό και καταληγουν στο ίδιο.

Με βάση αυτή την αλληλεπίδραση γεννιούνται πάντοτε ερωτήματα. Ερωτήματα για το ποια είναι η σύσταση της κοινωνίας αυτής, για το αν τα μέλη της μπορούν να διατηρήσουν τη διαφορετικότητα τους και για το αν όντως οι αρχές που διέπουν ως τώρα τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες είναι δυνατό να διατηρηθουν…

Πατώντας πανω στην κοινή αυτή αναρώτηση πέντε  γυναίκες υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Σκαρμουτσου, κινουνται στο χώρο, και εκφραζουν το συναίσθημα, την απορία, την απάντηση, που πρκαλεί ο οικωνικός ερεθισμός του καθμερινού συνόλου.

Η παράσταση «Χρη» αποτελεί απόπειρα προσέγγισης μιας τακτικής σειρά ερωτήσεων, του ανθρώπου για τον προσδιορισμό του ως «Αριστοτέλειο ον κοινωνικό». Το Χρη δεν σχεδιάστηκε στη βάση της κατεύθυνσης και της απάντησης. Απλά υπάρχει σαν μορφη σχηματοποιήσης των αναρωτήσεων…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορογραφία-σκηνοθεσία: Βασίλης Σκαρμούτσος
Μουσική: Γιώργος Γ.Βασιλειάδης
Κοστούμια: Γωγώ Στεργίου
Φωτογραφίες: Γιώργος Δημόπουλος, Μαρία Θεοφανογιάννη
Γραφικά: Παναγιώτης Σταματόπουλος

Ερμηνεία: Μαριλού ανδρίκου
Τζενη Βαγκοπούλου
Νάντη Γώγουλου
Φωτεινή Ζούμα
Χριστίνα Τσάτσου