Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως διοργανώνει, υπό την υψηλή αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρουπόλεως μια ιδιαίτερη βραδιά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα μέσω της μουσικής παράστασης-συναυλίας με τίτλο “Χορδίζοντας τον Ήλιο“, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Πέτρας και τα έσοδα της οποίας, θα διατεθούν για τα συσσίτια απόρων της Εστίας Αγάπης της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Κατά την είσοδο στο θέατρο και εφόσον κάποιος το επιθυμεί, επιπροσθέτως του αντιτίμου εισόδου θα γίνονται δεκτά και τρόφιμα για τον ανωτέρω σκοπό!

Οι ερμηνευτές Μόρφω Τσαϊρέλη, Στέλιος Γαλανός και Τόνυ Μούρτζης θα προσφέρουν μια όμορφη μουσική βραδιά με τραγούδια κορυφαίων δημιουργών όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Δημήτρης Λάγιος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Δήμος Μούτσης, Βασίλης Τσιτσάνης κ.α., ενώ τα κείμενα και την παρουσίαση της βραδιάς θα επιμεληθεί ο καταξιωμένος ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς.

Τραγούδια μεγάλων δημιουργών, τραγούδια νοσταλγικά, τραγούδια διαχρονικά… Η μουσική παράσταση “Χορδίζοντας τον Ήλιο” αποτελεί μια περιδιάβαση από το σκοτάδι στο φως, από την απελπισία στην ελπίδα, από το θρήνο του πένθους στον ύμνο της ζωής… Χορδίζοντας τον Ήλιο, χορδίζονται οι ευαίσθητες χορδές της καρδιάς μας και η αγάπη γίνεται πράξη!

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Ενορία Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως θα τιμήσει τον ηθοποιό Σπύρο Φωκά, για την προσφορά του στον πολιτισμό και στον Ελληνισμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Τραγουδούν: Μόρφω Τσαϊρέλη, Στέλιος Γαλανός

Φιλική συμμετοχή: Τόνυ Μούρτζης

Παρουσίαση-αφήγηση: Γεράσιμος Γεννατάς

Κείμενα: Γεράσιμος Γεννατάς, Νίκος Μπακόλας

Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς

Παίζουν οι μουσικοί:

Μπουζούκι: Παύλος Ρηγάτος, Θανάσης Αδαμόπουλος

Κιθάρα: Γιώργος Μάκρας

Κιθάρα-μπαγλαμάς: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Ακορντεόν: Αλέξανδρος Καμπουράκης

Κοντραμπάσο: Θεόδωρος Κουέλης