Από την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008 έως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009, στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος Δεξαμενή θα εκτίθενται στα πλαίσια της ομαδικής έκθεσης με τίτλο: Xmas Highlights ’08, ζωγραφικά έργα και κατασκευές σημαντικών Σύγχρονων Ελλήνων Δημιουργών.

Συλλέκτες και φιλότεχνο κοινό, παραδοσιακά τις ημέρες αυτές των Χριστουγέννων, επισκέπτονται εκθέσεις Τέχνης, με διάθεση περισσότερο από άλλες περιόδους, είτε να επενδύσουν στην αγορά της Τέχνης, είτε απλά να κάνουν κάποιες έστω και την τελευταία στιγμή επιλογές έργων για τη διακόσμηση του χώρου τους για τις γιορτινές ημέρες.

Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση, την οποία περιμένουν οι φίλοι της αίθουσας και οι συλλέκτες, γνωρίζοντας ότι σε αυτή θα βρουν πολύ ιδιαίτερα – συλλεκτικής αξίας, έργα και στην οποία ο επισκέπτης σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να απολαύσει ένα μικρό Πανόραμα της Σύγχρονης δημιουργίας από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, βλέποντας νέα έργα των καλλιτεχνών, τα οποία προτείνονται μέσα από ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια ποιοτικών επιλογών.

Οι προτάσεις της γκαλερί για φέτος κυμαίνονται σε ένα εύρος σύγχρονων δημιουργών, από τους πολύ γνωστούς και καταξιωμένους, έως νεότερους δυναμικά κινούμενους ταλαντούχους καλλιτέχνες.
Κάποια από τα έργα που ξεχωρίζουν στην έκθεση, είναι του Δημήτρη Μυταρά, του Φαίδωνα Πατρικαλάκι, του Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, του Γιώργου Λαζόγκα, του Μανώλη Χάρου, της Ελένης Παυλοπούλου, της Αριάδνης Βιτάσταλη, της Ευρυδίκης Καλλιμάχου και άλλων.