Η Χλόη Ακριθάκη με τη φωτογραφική προσέγγιση που επιλέγει, αποφεύγει το στήσιμο του θέματος, και το ενδιαφέρον της μοιράζεται ανάμεσα στη φύση και στον άνθρωπο. Σε αυτή τη σειρά έργων η Χλόη περιηγείται στη χιονισμένη Αθήνα, παρατηρεί, παραμονεύει και βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα. Σε άλλες της διαδρομές στην πόλη, περισυλλέγει σπασμένα μάρμαρα. Οι φωτογραφίες της, τυπωμένες σε αυτά τα απομεινάρια εκλεκτής πέτρας, συνδυάζουν το χιονισμένο αστικό τοπίο με την ίδια του την ιστορία, το εφήμερο του χιονιού και της ανθρώπινης ύπαρξης με τη διαχρονικότητα του μαρμάρου, στοιχείου της τελευταίας μας κατοικίας και αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας. Μοναδικά αποτυπώματα που διηγούνται μικρές φανταστικές χειμερινές ιστορίες.

Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εμπνέεται από τη μπαρόκ τέχνη και το μανιερισμό, αλλά και από το διαχρονικό ρεπερτόριο του δυτικού θεάτρου, δημιουργώντας χαρακτήρες πρωταγωνιστές. Στο έργο του έντονα ψυχογραφικές εικόνες ισορροπούν τέλεια μεταξύ του όμορφου και του τρομακτικού. Στην έκθεση It ain’t even late in the day anymore — Ιt’s night! παρουσιάζει το βίντεο από το μονόπρακτο του Τένεσσι Ουίλιαμς Το τελευταίο από τα ολόχρυσα ρολόγια μου, από το όποιο είναι δανεισμένος και ο τίτλος της έκθεσης, καθώς και φωτογραφίες – ψηφιακά κολάζ όπου παρουσιάζονται οι τρεις πρωταγωνιστές του έργου σε μορφή κωμικής αφίσας πλανόδιου θιάσου. Στα μπαρόκ αυτά πορτραίτα του Τσιτσόπουλου, η προβολή του παρελθόντος συμπεριλαμβάνει την αποτυχία, την αλλαγή ενός κόσμου αλλά και την λυτρωτική επαναφορά αυτού μέσα από την ομορφιά του χιονιού και του γκροτέσκ χιούμορ.

Στην έκθεση, τα έργα συνθέτουν μία αρμονική αντίστιξη της σχέσης δυο δημοφιλών θεμάτων της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Πορτρέτα και τοπία συναντιούνται εκεί που το χιόνι σκεπάζει τους ήχους της πόλης, που το σκοτάδι πέφτει νωρίς, και που ο χρόνος μένει μετέωρος μεταξύ του πριν και του μετά, στη νοητή γραμμή που χωρίζει το φως από το σκοτάδι.

Η Χλόη Ακριθάκη ζει και εργάζεται μεταξύ Πράγας και Αθήνας έχοντας ως κύριο μέσο έκφρασης της τη φωτογραφία.

Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος ζει και εργάζεται στην Αθήνα τη Μαδρίτη και το Λονδίνο. Η καλλιτεχνική του έκφραση συμπεριλαμβάνει βίντεο, φωτογραφία, ζωγραφική και performance. Σε όλα τα μέσα που χρησιμοποιεί η έννοια της επιτέλεσης και του δράματος αποτελούν τον πυρήνα του έργου του.