Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σκηνικό θέαμα με την υπογραφή και με τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Declan Donnellan [Ντέκλαν Ντόννελλαν], ο οποίος έχει βραβευτεί με τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας. «Το χειμωνιάτικο παραμύθι» ανεβαίνει στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους (σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ).

Οι Cheek by Jowl είναι ένας διεθνής περιοδεύων θίασος που ιδρύθηκε από τους Declan Donnellan και Nick Ormerod, το 1981, και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους ηθοποιούς του να ερμηνεύουν μεγάλα κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα στην αγγλική, γαλλική και ρωσική γλώσσα. Τα μέλη της διάσημης θεατρικής ομάδας είναι επίσημοι συνεργάτες του Barbican Centre του Λονδίνου.

Η θεατρική παράσταση «Το χειμωνιάτικο παραμύθι» εντάσσεται στον Κύκλο Θέατρο στο Μέγαρο, παρουσιάζεται με την υποστήριξη του British Council και συστήνεται σε θεατές άνω των 12 ετών.

Ο Σαίξπηρ έγραψε «Το χειμωνιάτικο παραμύθι», ένα από τα σπουδαιότερα του έργα, κατά την ίδια περίοδο με την «Καταιγίδα», ανατρέποντας όλους τους κανόνες που ακολουθεί η τελευταία. Η ενότητα του χρόνου, του τόπου και της δράσης χάνεται μέσα σ’ ένα ταξίδι που διαρκεί δεκαέξι ολόκληρα χρόνια ανά την Ευρώπη, από την Αυλή στην εξοχή, από την τραγωδία στην ελαφριά κωμωδία.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Declan Donnellan
Σκηνικά- κοστούμια: Nick Ormerod
Φωτισμοί: Judith Greenwood
Μουσική: Paddy Cunneen
Χορογραφία: Jane Gibson
Βοηθός χορογράφου: Elizabeth Ballinger
Βοηθός σκηνοθέτη: Marcus Roche

Διανομή

Λεόντιος, Βασιλιάς της Σικελίας: Orlando James
Πολύξενος, Βασιλιάς της Βοημίας: Edward Sayer
Ερμιόνη / Δορκάς: Natalie Radmall-Quirke
Περντίτα, Κόρη του Λεόντιου και της Ερμιόνης: Eleanor McLoughlin
Παυλίνα / Μόψα: Joy Richardson
Εμίλια, Ακόλουθος της Ερμιόνης / Χρόνος: Grace Andrews
Κάμιλλος: David Carr
Αυτόλυκος, ένας απατεώνας: Ryan Donaldson
Φλοριζέλ, Γιος του Πολύξενου: Sam Woolf
Γέρο-βοσκός / Αντίγονος: Peter Moreton
Βοσκόπουλο: Sam McArdle
Κλεομένης: Joseph Black
Δίων (& Υπεύθυνος για τη ζωντανή μουσική): Guy Hughes
Μαμίλιος, Γιος του Λεόντιου: Τom Cawte

Συμπαραγωγή των Cheek by Jowl με: Barbican του Λονδίνου· Les Gémeaux /Sceaux /Scène Nationale· Grand Théâtre de Luxembourg· Piccolo Teatro di Milano-Teatro d’Europa· Chicago Shakespeare Theater· Centro Dramático Nacional, Madrid (INAEM)

Συνολική διάρκεια: 2 ώρες και 45 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος)
Η παράσταση συστήνεται για θεατές άνω των 12 ετών


Φωτογραφία θέματος: Abubakar Salim, Peter Moreton, Eleanor McLoughlin, Sam McArdle, Chris Gordon, Edward Sayer. © Johan-Persson