Η εναλλακτική ρομαντική κομεντί του ελληνικού σινεμά είναι ένα χορταστικό παραμύθι που μας ψιθυρίζει ότι μερικές φορές ακόμη και το

φαινομενικά αδύνατο γίνεται πιθανό.

Η Ισμήνη είναι μορφωμένη, ευκατάστατη, ευαίσθητη και… συναισθηματικά αποκλεισμένη. Προσπαθεί να έχει τα πάντα υπό έλεγχο: τη δουλειά, το διαμέρισμά, τις σχέσεις της, αλλά κυρίως τα συναισθήματά της. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα προστασίας απλό, αλλά όπως αποδεικνύεται καθόλου αποτελεσματικό: κανείς δεν επιτρέπεται να πλησιάσει αρκετά.

Ο Χάρης είναι παρορμητικός, αδιάκριτος, προσβλητικά ειλικρινής και γεμάτος πάθος. Ένας συναισθηματικός οδοστρωτήρας. Τελικά οι σχέσεις του έχουν τα ίδια αποτελέσματα με της Ισμήνης. Πρόσκαιρες και αδιέξοδες.

Κι ενώ η κρυφή σχέση της Ισμήνης με τον παντρεμένο προϊστάμενό της καταρρέει, ο Χάρης γνωρίζει την Ισμήνη… Την ερωτεύεται στην πρώτη τους συνάντηση, της το ανακοινώνει στην δεύτερη, στην τρίτη είναι πια σίγουρος πως είναι η γυναίκα με την οποία θέλει να μοιραστεί την ζωή του. Εκείνη, στην αρχή τον αντιπαθεί, μετά νοιώθει αποστροφή, εν τέλει είναι σίγουρη πως δεν θέλει να τον ξαναδεί ποτέ. Μήπως είναι κι αυτή ερωτευμένη μαζί του, κι απλώς δεν το ξέρει ακόμα;

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών και ενώ σκοντάφτουν διαρκώς στις διαφορές των επιλογών και της προσωπικότητάς τους θα τολμήσουν αυτό που μέχρι τώρα αρνούνται πεισματικά: να δώσουν μια ουσιαστική ευκαιρία, αρχικά στον εαυτό τους, και ύστερα ο ένας στον άλλον.

Η πιο εναλλακτική ρομαντική κομεντί του ελληνικού σινεμά είναι ένα χορταστικό παραμύθι που μας ψιθυρίζει ότι μερικές φορές ακόμη και το φαινομενικά αδύνατο γίνεται πιθανό.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας Conn –X, στις 18 Σεπτεμβρίου, στον Απόλλωνα.

Στην συνέχεια, το «Χάρισμα» παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Καΐρου τον Οκτώβριο και στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σεβίλλης τον Νοέμβριο αποκομίζοντας μόνο επιτιμητικά σχόλια.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου είναι ο Χάρης και η Βάσω Καβαλιεράτου είναι η Ισμήνη. Όταν ο Χάρης γνώρισε την Ισμήνη…

Στοιχεία της ταινίας:
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη
Πρωταγωνιστούν: Βάσω Καβαλιεράτου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Τσορτέκης, Δονάτος Τάτσης, Φωτεινή Κοντουδάκη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Σταυρούλα Λογοθέτη, Σοφία Σεϊρλή