Η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει την έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Χαρακτική Οπωσδήποτε» από τις

22 Μαΐου μέχρι τις 16 Ιουνίου 2012.

Στη γκαλερί Λόλα Νικολάου συναντιούνται έξι εικαστικοί καλλιτέχνες με την πρόθεση να συνομιλήσουν σε μία  και μόνο γλώσσα: τη Χαρακτική.

Χάρης Κοντοσφύρης, Pino Pandolfini, Δήμητρα Σιατερλή, Μάγδα Ταμμάμ, Γιώργος Τσακίρης, Παναγιώτης Φερεντίνος

Ξεκινώντας από διαφορετικούς τόπους, με διαφορετικές εικαστικές διαδρομές ο καθένας, οι έξι καλλιτέχνες έρχονται να καταθέσουν στο χώρο της Λόλας Νικολάου τα δικά τους έντυπα έργα τέχνης.

Οι έξι καλλιτέχνες “ενδύονται” τη Χαρακτική, τέχνη της επικοινωνίας και της διάχυσης μηνυμάτων – κοινωνικών, πολιτικών, θρησκευτικών, εικαστικών. Η Χαρακτική εδώ λειτουργεί συνδέοντας ή αποδομώντας σημαίνοντα και σημαινόμενα, ενδυναμώνοντας την πολυσήμαντη σημασία κάθε διαφορετικής γραφής.

Χάραξη σε μήτρες μπορεί να σημαίνει πρόθεση αυτοπροσδιορισμού: χαράζεις, σκαλίζεις στο χώρο και το χρόνο το πέρασμά σου  όπως σκαλίζεις ή χαράζεις στη φλούδα του δέντρου το αγαπημένο όνομα. 

Τύπωμα στο χαρτί, τύπωση σε κάποια επιφάνεια μπορεί να σημαίνει: αφήνω το ίχνος μου, σφραγίζω, αφήνω σημάδια για να με βρουν….

Ο επισκέπτης της έκθεσης “Χαρακτική Οπωσδήποτε” καλείται να ακολουθήσει τα σημάδια –σήματα κάθε χαρακτικής πρότασης των, Χάρη Κοντοσφύρη, Pino Pandolfini, Δήμητρας Σιατερλή, Μάγδας Ταμμάμ, Γιώργου Τσακίρη και Παναγιώτη Φερεντίνου, να ανακαλύψει τα σημεία εκκίνησής τους, τα σημεία που οι διαδρομές τους τείνουν να συναντηθούν και το πώς ξανά οι δρόμοι τους απομακρύνονται, σα να παίρνει θέση σ’ ένα κοινό ομαδικό παιχνίδι που δεν ορίζεται απο συγκεκριμένους κανόνες ανάγνωσης και συμπεριφοράς.