Η Χαρά Καλατζίδου, έπειτα από μια σημαντική καριέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή και από πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις με το σόου της

«Πίσω από το Καμπαρέ» (σε χώρους όπως το Athenaeum, το Cabaret Voltaire, το Caminito, το Art Gallery Café, ο Μαγεμένος Αυλός και σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα) και έχοντας κυκλοφορήσει το πρώτο της προσωπικό cd με τίτλο «Φεγγάρι φεγγαράκι μου», συνεχίζει με μια μουσική παράσταση που επιχειρεί να συνδέσει με έναν πρωτότυπο τρόπο την σημερινή εποχή με μία μακρινή, αλλά τόσο όμοια…

Λένε πως σε καιρούς κρίσης, η τέχνη ανθεί… χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εποχή του μεσοπολέμου, με το χρηματιστηριακό κραχ και την παγκόσμια ύφεση, μέσα στην οποία άνθησαν τα καμπαρέ, αλλά και το ρεμπέτικο στην Ελλάδα.

Από εκεί αντλεί την έμπνευσή της η παράσταση «Από το Cabaret ως το Ρεμπέτικο», που ξεκινά μια περιοδεία σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό το «Πρώτο Πάτωμα» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 10.30 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη.

«Φεγγάρι φεγγαράκι μου» – Η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Χαράς Καλατζίδου

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά μιας performer του Γαλλικού Cabaret, μιας τραγουδοποιού πολλά υποσχόμενης, όπου υπηρέτησε στην Λυρική Σκηνή την οπερέτα για μια δεκαετία περίπου.

Μέτζο-σοπράνο και ηθοποιός, η Χαρά Καλατζίδου υπογράφει μουσικά και στιχουργικά δέκα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο cd, ενώ το τραγούδι \»Κεριά\» είναι σε στίχους του Κ.Π. Καβάφη και μουσική Νίκου Αθανασάκη.

 
Τραγούδια εμπνευσμένα από τον έρωτα, το πάθος για ζωή, την ιδιαίτερη της πατρίδα και τους φίλους. Για την ολοκλήρωση της δισκογραφικής αυτής δουλειάς χρειάστηκε μια δεκαετία μέσα στην οποία είναι σημαντική η συμβολή των συγκεκριμένων συνεργατών της που την συντρόφευσαν στην μουσική αυτή διαδρομή.