Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Λιάνα Μπάρδη-Ξένου, Σολίστ Πιάνου, Συγγραφέας και Μezzo-Soprano, παρουσιάζουν

για δύο μόνο παραστάσεις  το Μουσικό Παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ», βασισμένο στην ομώνυμη ιστορία των αδελφών Γκριμ και σε μουσική του E. Humperdinck, την Τετάρτη 26 και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 12:00 μ.μ, στο Θέατρο του ΙΜΚ.

Πρόκειται για μία διασκευή του κλασικού παραμυθιού με τα δύο αδέλφια των Γκριμ, όπου τα πρόσωπα που εμπλέκονται  καλούνται να ξεπεράσουν τους φόβους και τις ανασφάλειές τους και να προχωρήσουν  στην υλοποίηση των επιθυμιών τους.

Στην παράσταση, ο Χάνσελ  αποτελεί τη φωνή της συνείδησης και της ευθύνης ενώ  η Γκρέτελ ενσαρκώνει την  αθώα αλλά και τολμηρή πλευρά της ιστορίας. Η Μάγισσα, είναι η μαύρη πλευρά του παραμυθιού και της ζωής. Η Κουκουβάγια, είναι η ελπίδα και η προστασία, που πηγάζουν από τη σοφία της. Ο Βασιλιάς, είναι η ανταμοιβή και η δικαίωση. Τέλος, ο Μορφέας με τις εσωτερικές του επιδράσεις, αναπαύει και «ξεκουράζει».

Το έργο αναφέρεται στην αγάπη, στο μίσος, στην επιθυμία, στο χρόνο, στην ελπίδα,  στο θάνατο, στη δικαίωση.
Τα δυο αδέρφια συγκεντρώνονται στην αναζήτηση. Η ιστορία αφηγείται τη συνύπαρξη ανθρώπων, ζώων και φύσης. Το καθένα υπερασπίζεται ένα διαφορετικό λόγο ύπαρξης και αυτό δημιουργεί έναν ζωντανό διάλογο παθών.
Η ορχηστρική μουσική διασκευασμένη από τη Μουσικό-Συγγραφέα, για σόλο Πιάνο, οδηγεί στα μονοπάτια της φαντασίας, κρατώντας μέχρι το τέλος του έργου την αγωνία του θεατή.

Συντελεστές
Διασκευή – Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κουστούμια – Σολίστ Πιάνου – Αφήγηση – Μάγισσα: Λιάνα Μπάρδη-Ξένου.

Παίζουν
Χάνσελ: Κωνσταντίνος Φούρλας
Γκρέτελ: Γεωργία Δερμιτζάκη
Κουκουβάγια: Κάλλια Ξένου
Βασιλιάς: Κωνσταντίνος Μούτσιος
Μορφέας: Αλέξης Φούρλας
Φωνή Συνείδησης: Εβελίνα Ξένου

Τετάρτη 26 και Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 12:00μ.

μουσικό παραμύθι: ΧΑΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛτων αδελφών Γκριμ, σε μουσική του E. Humperdinck
Διασκευή και σκηνοθεσία: Λιάνα Μπάρδη-Ξένου

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.