Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα βρεθούν στη χώρα μας δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στο παγκόσμιο στερέωμα της κλασικής κιθάρας, ο Aniello Desiderio και ο Zoran Dukic. Οι δύο σπουδαίοι κιθαρίστες θα δώσουν ρεσιτάλ, ενώ θα διδάξουν σε masterclasses που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Ο Aniello Desiderio θεωρείται «φαινόμενο» της παγκόσμιας μουσικής και μάλιστα έχει κερδίσει αυτόν τον χαρακτηρισμό ως προσωνύμιο. «Για την ακρίβεια, με συγκλόνισε!» έχει πει για αυτόν ο θρύλος της jazz Chick Corea, ενώ ο διάσημος μαέστρος Lorin Maazel έχει πει: «Τώρα ξέρω τον πραγματικό ήχο της κιθάρας!». Έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ σε ηλικία οκτώ ετών και τότε οι κριτικοί μίλησαν για «παιδί-θαύμα». Έκτοτε έχει κερδίσει 18 πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ ως σήμερα δίνει ρεσιτάλ και εμφανίζεται ως σολίστ με ορχήστρες σε όλον τον κόσμο. Το 2017 κυκλοφόρησε ο τελευταίος του δίσκος με τίτλο «Nocturnal».

Αντίστοιχα, ο Zoran Dukic είναι επίσης ένας από τους εξέχοντες κιθαρίστες της εποχής μας. «Master της κιθάρας, ο ήχος που δημιουργεί είναι εξίσου αξιοθαύμαστος όσο η παλέτα της έκφρασης και της κομψότητας που διακρίνει το παίξιμό του», έχει γράψει για εκείνον η μεξικανική εφημερίδα El Notre, ενώ η ιταλική Il Gazzettino, υποστηρίζει ότι «πάντα ο Zoran Dukic επιδεικνύει θεαματική δεξιοτεχνία μαζί με μεγάλη ωριμότητα και δυνατή έμπνευση». Έχει να επιδείξει πολλούς σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα του, μεταξύ των οποίων δεκάδες νίκες σε διαγωνισμούς, αλλά και το ειδικό βραβείο του διαγωνισμού της Μαδρίτης για την ερμηνεία ισπανικής μουσικής, που για πρώτη φορά απονεμήθηκε σε μη Ισπανό, ενώ είναι μέχρι σήμερα ο μόνος κιθαρίστας που κέρδισε και στους δύο διαγωνισμούς Andres Segovia, στη Granada και στην Palma di Mallorka.

Στο σεμινάριο του Χαλκηδόνιου Ωδείου της Νέας Φιλαδέλφειας, οι θέσεις είναι περιορισμένες και σε όλους τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Τα ρεσιτάλ και τα masterclasses θα διεξαχθούν στους χώρους του ωδείου στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου 2020, ενώ για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2102530080 και 2102856196.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριήμερου Φεστιβάλ Κιθάρας στο Χαλκηδόνιο Ωδείο:

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020
6 .00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. Σεμινάριο – Masterclass με τον Zoran Dukic

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. Σεμινάριο – Masterclass με τον Zoran Dukic
8.00 μ.μ. Συναυλία Aniello Desiderio

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. Σεμινάριο – Masterclass Aniello Desiderio
3.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ. Σεμινάριο – Masterclass Aniello Desiderio
8.00 μ.μ. Συναυλία Zoran Dukic.