Η Συμφωνική ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του γνωστού soloist και μαέστρου, Καθηγητή Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου παρουσιάζει στο Θέατρο Αυλαία την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 στις 21.00 την X-mas Jazz Concert.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πρωτότυπες διασκευές και ενορχηστρώσεις των πλέον γνωστών έργων της παγκόσμιας δισκογραφίας και μουσικών δημιουργών όπως: H. Manchini, Nina Simone, Louis Armstrong, Ray Charles, G. Gershwin, Nancy Sinatra, Django Reinhardt, Μίμη Πλέσσα, Μιχαήλ Χατζηαναστασίου κ.λ.π.. Την Ορχήστρα θα διευθύνουν: Α’ μέρος ο μαέστρος και συνθέτης Γιώργος Καρακάσης και Β’ μέρος ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Μιχαήλ Χατζηαναστασιου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 από τον σολίστ – μαέστρο και Καθηγητή Συγκριτικής Μουσικολογίας Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου. Τελεί υπό την αιγίδα της Πολιτείας Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και την ευγενική χορηγία του ομίλου Ω.Β.Ε.. Στόχος της ορχήστρας και του εμπνευστή της είναι η διάδοση και προώθηση αφενός του μουσικού θεωρητικού συστήματος και ρεπερτορίου του συγκεκριμένου μουσικού είδους και αφετέρου η στήριξη και προώθηση νέων σύνθετων και των έργων τους πάνω σε ανάλογες μουσικές φόρμες.

Υπό την αιγίδα της Πολιτείας Πολιτισμού και της UNESCO.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση και 1ος Μαέστρος: Μιχάλης Χατζηαναστασίου

Σύμβουλος Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και 2ος Μαέστρος: Καρακάσης Γεώργιος.

Soloist: Χρήστος Δίγκας (πιάνο), Κώστας Αναστασιάδης (τύμπανα), Αποστολία Γκούτη (σόλο φωνή), Χρήστος Χαλκιάς (σόλο φωνή)

Συμμετέχει η Χορωδία Αγ. Ραφαήλ Μετεώρων Θεσσαλονίκης